Lova vår Lova

Lova sover sedan jag skrev förra gången i sin säng på nätterna. Det funkar superbra. Hon är så duktig lilltjejen vår! Hon somnar tidigare på kvällarna nu också, sedan två nätter tillbaka, märker ju hur länge det varar. Men nu har hon somnat vid nio tiden och gjort natt då. Vaknar sedan vid fem tiden för käk och somnar sedan om som den snälla ungen hon är!
Igår blev vår lilla prinsessa 12 veckor så jag tog med henne på BVC för att kolla lite längd och vikt.
5880 g tror jag bestämt det var och 62 cm lång har hon blivit:)
Hon växer som hon ska helt enkelt skönt att höra inte för att vi trott något annat men ändå:)
Idag fick hon smaka isglass av Dennis om hon gillade det? Gissa? Lika bra som vattenmelon =)
Igår invigde hon sin pool hos mormor och morfar, det gillades tror jag nog. Finns bilder som kommer någon annan dag.
Idag på kubenbadet provbadade Lova först benen och blöjan en gång. Sen en gång till gick vi och sprattlade lite i vattnet med fötterna, att bada fötterna i värmen var verkligen en hitt tyckte lova!
Som sagt har jag tyvärr inga nya bilder inlagda på datorn men det får bli en annan dag med lite bilder, inte just idag :)

Lova

Lova har sedan dag 1 sovit i vår säng med oss. För att vi tyckt det varit så bekvämt och mysigt att ha henne där och hon har sovit bra med oss. Igår kväll hade vi all tvätt i sängen så medan vi skulle vika och lägga in la vi ner henne i hennes säng vid halv elva då vi brukar somna. Hon var lite gnällspik men hon hade ju ätit vid halv tio så hon var bara trött, låg och små gnällde så jag ställde mig brevid och höll henne i handen, och hade speldosan igång. Strax därefter hade hon somnat. Hon sov för första gången i sin egen säng, och vad jag saknade henne brevid mig i sängen. Men hon sov som en stock och halv sex i morse vaknade hon. Mamma och Pappas stor tjej :) Vi får väl se om det funkar att sova i sin egen säng i natt igen, annars gör det inte mig något är ju mysigt när hon ligger brevid, men hon kanske  sover bättre i sin säng nu när hon börjat snurra mer på nätterna :) Nackdelen när hon sover så länge är att jag vaknar dyngblöt, då brösten tycker det är dags för Lova att äta, men det går väl bra det med.


Söndag

Lova är nu anmäld på "simskola" det ska  helt klart börjas i tid ;) Hon som älskar att bada hemma hoppas hon gillar badhuset lika mkt! :) Den 24 aug är det dags. Kanske bäst vi far och köper en snygg baddräkt idag så hon slipper skämmas ;) eller...
Det har varit en bra helg, med massa trevligt umgänge, dåligt med kort har det blivit men det  får gå ändå. Henke har badat två gånger och är lite lagomt nöjd över det ;)
Nu tvättas det här hemma, sen blir det nog en tur till birsta. Kanske ett besök hos gammelmormor och morfar och ev middag hos Farmor. Dagen känns rätt lagom ansträngande må jag tycka :)
Lova badar första gången =)

fredag

Dagarna bara springer förbi. Det är redan fredag och en ny vecka börjar gå mot sitt slut. Snart börjar skolan igen även om det nu är dryga månaden kvar, ska inte deppa ihop i förväg :)
Nu på morgonen har Lova haft en liten show pratat och skrattat och sprattlat:) Trodde hon skulle ta och käka lite men hon slocknade i soffan. Men hon var väl lite trött så det var ju tur att hon somnade!
Tror det blir en lugn dag för mig och Lovis idag, inga planer förens henkeponken kommer hem i em. Men allt kan ju ändras vi får se helt enkelt!
Glad fredag, säger Lova!

Torsdag

Lova, sovandes på Norra :)
Lisa var starkare än stortjejerna :)
Det gick bra att sova hos farmor med :)

Lova 11 veckor

Tiden går och det är 11 veckor sedan hon kom till oss:)
Hon växer så det knakar men några exakta mått har vi inte var tre veckor sedan vi var och vägde och mätte så det får bli en sväng på onsdag nästa vecka och kolla hur stor hon blivit.
Lova är en pratglad liten tjej.
Hon  har blivit lite mer gällspik men vi ska absolut inte klaga.
Hon vaknar som hon alltid gjort bara en gång på natten vid ca 4, somnar vid tio elva tiden beror på vad vi gjort på kvällen.
Att fästa blicken är inga problem.
Tre små vita gryn ligger och gryr i munnen sen några veckor tillbaka och väntar på att titta ut...
Hon sprattlar med armar och ben så mkt det går, sitta still är väl tråkigt.
När hon ligger på mage hånglar hon upp filten och sparkar med benen.
Hon vill gärna vara med och se vad som händer, men kan ibland ligga helt nöjd i vagnen och bara titta.
Bada är fortfarande en favorit. Nu väntar vi på finväder så poolen hos mormor ska bli invigd.
Hos mormor har hon fått smaka vattenmelon en höjdare:) (lite grädde och vaniljvisp har också smakats på vattenmelonen slog allt)
Vi har bytt till 3or på blöjorna bara det säger väl allt, snacka om stor tjej ;)
det var en liten uppdatering om hur läget ser ut på Lova fronten. Just nu ligger hon och sover i soffan. Troligtvis har hon somnat för natten kanske att hon tar lite kvällsfika när jag och henke lägger oss. Nu ska jag prova att anmäla till babysim igen sidan funkade inte förut.
Puss hejs!
Här är mini bebis Lova. Nu är det inte lika stor plats i vagnen när hon ligger där :)

Årets första besök på dyket

I söndags han vi med mkt bland annat ett besök på dyket, då fick äntligen henkeponken bada. :) Lova och jag höll oss lite mer på avstånd.

Familjens första minisemester

Onsdagen den 6/7 tog vi bilen och begav oss till min Farmor i Börjesjö. Vi åkte vid åtta på morgonen och Lova skötte sig som vanligt, dvs hos sov hela vägen dit.
Vädret visade sin bästa sida och vi var ute stora delar av dagen. Blev en del fiske, lite korvgrillning och fotboll på gården. En riktigt härlig dag. Lova passade också på att sova trots att det var en jätte varm dag, något hon haft svårt med innan, dvs att komma till ro i värmen. Börjesjö luften gjorde väl sitt till helt enkelt.
Jag och Nora i båten. Aron på bryggan. Farmor gör upp elden.
Lova vaken i vagnen :)
På torsdagen den 7/7 såg vi till att ha vattenkrig hos farmor innan vi satt oss i den varma bilen och for vidare in till Östersund och Frösön. Där grillades kyckling och vattenmelon till middagen och kvällen avslutades med ett dopp istorsjön. Mitt första och enda hitills i år.
Behövs väl ingen beskrivning direkt :)
Nora och Aron i vattnet...
På fredagen 8/7 var det dags att åka åter till Sundsvall efter vår lilla mini semester. Först tog vi oss en tur in till Östersund för lite shopping och lunch med pappa och Aron. Aron var ju självklart hungrig på engång så vi började med att äta, varmt var det ute så det var faktiskt riktigt skönt att vi fick oss ett bord inne. Lova sov som en ängel när vi kom dit, men för ovanlighetens skull så vaknade hon faktiskt när vi åt. Hon var gnällspik. När jag lyfte upp henne och satt hon mellan mig och henke så blev hon super nöjd. Självklart ville väl hon också sitta med vid bordet vad trodde vi att hon ville ligga i vagnen och inte se någonting eller.. knäppa föräldrar! Efter lunchen gick vi en sväng på stan blev en keps köpt till henke sen begav vi oss till bilen och mot sundsvall. Sjukligt varmt var det i bilen och vi var orolig att det skulle bli en jobbig resa för vår lilla tös. Men hon sov ju självklart hela vägen hem till kubiken. Duktig tjej. Väl hemma fick hon svalka sig lite och låg som en nöjd liten nakenfis i soffan :)
Kvällen avslutades med ett besök ute på berga, då pappsen ville bada, men det blev inte så. Mormor och moster badade i stället :)
Moster och Lova på berga.
Lova <3 Pappa

Det klagas

ganska mkt på att det är dålig uppdatering här. Till mitt försvar kan jag säga att jag har vettigare saker att göra på dagarna och framförallt kvällarna då jag skulle kunna orkar uppdatera.
Förra veckan var jag dålig på tisdagen sa henke att han nog aldrig sett mig så dålig någon gång, då kanske ni förstår situationen :) ;)
Har laddat in lite bilder på datorn ska se om jag kan skramla ihop några som ni ska få se :)

Igår Måndag Idag Tisdag

Avslutade vi kvällen I Sissis stuga. Ännu en kväll med otroligt god mat och trevligt sällskap. Som vanligt var Lova mkt mer intressant än jag och Henke men så får det vara :) Hon är ju vår lilla prinsessa! Klart vi måste dela med oss.
Nu har jag uppdaterat er lite i vad som hänt i mitt liv. Mkt har inte blivit nämnt, tog bara det jag hade kort ifrån. Enklare att komma ihåg och  man behöver inte skriva så mkt, ska helt klart bli bättre på att knäppa kort så roligt att ha!
Idag har Lova ätit ur nappflaska för första gången, dock när jag var åter hemma men ändå. Nu vet vi att det funkar bra vilket är skönt. Jag har varit ensam helt ensam för första gången sen Lova föddes idag. Jag var på efterkoll på MVC och på mamma samtal på BVC. Det gick bra på båda ställerna vilket känns skönt! Bokade tid för Lovas sprutor också som hon ska ta när hon blir tre månader, min lilla prinsessa blev ju hela två månader igår kan inte förstå vart tiden tar vägen. Men njuter av stunden det försöker vi verkligen att göra.
Imorgonbitt far vi mot Jämtland första stopp blir hos farmor och på torsdag åker vi vidare till Frösön åter i Sundsvall på fredag em om vi följer planen! :) Vi passar på att ta en mini semester nu när Henke ändå är sjukskriven denna vecka. Vi hoppas på härligt väder och trevligt sällskap och det ser ut som att vi kan lyckas med båda ;)
Nu ska vi sova så vi orkar upp och iväg i morgon!
Sov gott! Pusshejs

Söndagen

Var en vilodag. Jag läste ut en bok som jag börjat på tidigare i veckan, sen tog vi en prommenad i solen och blåsten.
Det var härligt väder även denna dag. :) På kvällen skulle de ätas middag med pontus och Cissi. Men vi blev tre till mkt trevligt och otroligt god blev ju maten.
När vi äter SOVER Lova. Så klart :P
I väntan på...
Martina grillar :)
Min mat :)
Efter maten kom henke över med Lova Ostkrok som precis vaknat :P
Sen blev det minigolf. Jag kom näst sist men vad gör det en trevlig kväll hade vi i alla fall=)

Torsdag 30/6

Denna dag hade vi fullt upp. Erika var snäll och sov över då pappa Henrik fortfarande var på sjukhuset. Vi hade en mysig morgon och Lova skötte sig som vanligt exemplariskt under natten, tror nog Erika blev lite chockad! hihi!
Vi började dagen med ett besök hos farsen.
Passade på att mysa med pappa på morgonen innan vi for ut till Njurunda på HUNDkalas!
Där ute fick vi massa gott fika, och självklart gjorde Lova en super spy så det fick bli ombyte och en av finklänningarna från Susanna fick åka på. Skönt tyckte Lova.

Lova Lina & Erika på stan!

Det blir inte alltid som man tänkt sig, tisdagen förra veckan spenderade jag och Lova till en början med Erika. Sen åkte vi och hälsade på Pappa Henrik på sjukhuset!
Lova tyckte det var alldeles för varmt i vagnen och framförallt supertråkigt. Mkt roligare att få ligga på filten där mamma och Erika satt och åt en sallad till lunch och svettades i det varma men härliga vädret!

RSS 2.0