Sitter

Ja väldigt ostadigt men nu på em har vi vart i lekrummet och Lukas har suttit mycket själv. Ex medan han åt mellis! Roligt att se hur han utvecklas och blir starkare dag för dag!

Lova testar sin mors tålamod gång på gång så är det att vara tre!

Detta är ju också kul nu😃


Lchf

Nu när Lukas äter rätt så mkt vanlig mat och allt mindre bröstmjölk så känner jag att det är läge att börja anstränga sig ytterligare ett snäpp med maten! Kommer köra lchf ett tag framöver vilket jag hoppas visar sig på min idag mjuka och Goa kropp;) 

Jag började i fredags så är bara inne på dag tre än men det går bra är ju inte så att man behöver gå hungrig och jag vet ju att jag mår rätt bra utan den där bulle. Eller mackan som så lätt slinker ner! Det blir en tuff lchf månad med massor av kalas 😉 

Vilket otroligt härligt väder vi har nu en veckas påsklov har vi haft och härligt väder i stora drag varje dag stor tummen upp! I morgon är det vardag igen!

Måndag

Frukosten intagen, dags att ta tag i dagen😉 idag ska vi inte göra något sådär speciellt tror jag! Erika och alve ska komma förbi det är ju iofs speciellt så det blir kul med besök! Vi ska nog försöka ta oss iväg och köpa nya krattor också. Men först får det bli lite efter frukostenmys framför tvn.

Lukas sov bra inatt utan grin och gnäll vaknade visserligen för mat 1 och 4 men sov sedan snällt vidare! Helt klart ett framsteg👍
Morgonträning


Sömn mat

Lukas vår älskade Lukas en toppen natt var ju perfekt. Att de sedan byttes ut mot tre vaken nätter känns ju sådär, känslan är att vår lille kille är inne i någon utvecklingsfas då han verkar som drömma på nätterna gnäll men sover och äter för då kommer han till ro! Detta har resulterat i en vaken mamma halvsovande bebis, trött mamma! 

Så idag har vi testat något nytt det blev gröt innan läggdags så nu får vi se hur natten artar sig! Han bråkade såklart en stund med pappan som la honom i sängen idag innan han tillslut somnade:) gäller ju att testa pappas tålamod 😉 lite har man ju lärt honom redan😉

Idag har Lukas alltså fått två mål gröt och lite mat vid lunchtid samt amning. Det känns som det går fort Att gå från bara mjölk till mat men å andra sidan verkar han inte må dåligt av det och han älskar verkligen mat vår grabb, hoppas det håller i sig! 


Lova lät Lukas vara en del av hennes lek tidigare i dag!

Tråkigt


Ibland behöver man ha tråkigt. Tur man kan ha tråkigt med en god kopp kaffe som sällskap allafall!

Bio

Idag fick otroligt mycket tid i bonus då henkes träningsmatch blev inställd, toppen tyckte vi!

All lediga tid tog vi till vara på, lova pratade om bio i går sagt och gjort så gick jag och Lova på bio idag såg på Alfons och Millan. Godiset och popcornen fick flest plus av lova! En mysig stund var det:)


Full fokus på gottat:)

Vi hann även med besök hos Marcus och Carro och em spenderades hos farmorn och farfars där god trerättersmiddag hamnade i våra magar, toppen dag helt enkelt!

Att sova

I natt sov Lukas i sin säng från det att vi la oss vid 23 till 04:30 ett framsteg alltså! Han hade ju självklart somnat innan 23 men då nere i soffan! 

Idag är första gången sedan han föddes som jag redan nu lagt honom i hans säng! Där har han nu sovit sedan 19 ca! Väntat mig att han ska vakna när som helst för lite matpåfyllning som varje kväll men sen kanske han kan fortsätta sin sömn i sängen! Det är ju tokmysigt att ha honom i sängen bästa killen att sova med, mn när han sover med oss så tror jag han äter mer och vaknar mer för det blir varmt trångt och luktar ju mat:) 

Hoppas grabben hajar det här med att sova på nätterna nu, men fy så tomt det är här nere med två sovande barn på övervåningen och en man på fotbollsträning!

En sovstund tidigare idag😘


Kocken

Lova har börjat hjälpa mig att laga lunch när hon är hemma. Även middag ibland. Förra veckan så hjälptes vi åt med att steka pannkakor, Lova hällde smet i stekpannan och jag gräddade dem, perfekt samarbete. Här om dagen hjälpte hon mig med en gryta och sa efter en stund.
- Mamma vi måste väl smaka? Jag kan ta fram en sked...
Sen klev hon ner från stolen och tog fram en sked. Därefter körde hon en sked till sig och sen en till och en till sen fick jag frågan, -Vill du smaka?  eller så sa hon -mamma nu är det din tur, passa dig det är varmt.
Med redan ifjol i april var min stortjej med i köket fast då var det bullbak inför födelsedagen som stod på schemat, vilket det nog börjar bli dags för snart igen.
 
April 2014
 
April 2013
 

Lukas Tage Alexander

Vår älskade lillebror. Som växer och blir storkille. Sara var här och knäppte dessa fina kort.
 

Tisdag

Köpte mig ju ett klippkort på simning i början av året! Har kommit iväg några veckor men vardagen tar tid och det har nu varit två veckors paus då jag varit dålig och inte alls i form för att simma! Idag tog jag mig iväg allafall, Annika och Lovisa också, duktiga brudar simmade i 50 min sen blev det härlig bastu efteråt! Tummen upp för det! 

Idag har jag betalat in avgiften för Vårruset så om två månader ska jag orka springa fem kilometer tro det är dags att börja jaga igång konditionen! 

Imorgon blir det drakborgen och bus med L-ligan!

Måndag

God förmiddag!

Snön är åter här förhoppningsvis kanske det är sista gången för denna vinter/vår som snön kommer! Vi har haft Sara här på frukostdejt och nu har vi slut på planer för dagen! Lukas ligger och gör pruttljud på golvet och Lova ser på film! Det verkar bli en lugn dag. Frågan är vad vi ska få för meningsfullt gjort bara:) 

Nä är nog dags att söva den yngsta förmågan! Ha en härlig måndag trots snön...
Här ute ska Lukas snart få sova:) 


En av mina stora kärlekar




Lova Matilda Britt


Foto:Sara Ersson

Lördag

Idag har vi röjt! Fyra svängar på tippen varav tre gånger med släp! Vi har också fått lite ordning i uterummet så nu kan vi kanske börja vara där lite nu också och inte ha det som skrotrum 😃 

Vi har just sett veckans blacklist, väldigt bra serie! Snart dags att sova två trötta föräldrar efter en dag med fullfart!
Lukas tog en härlig tupplur ute på förmiddagen:)


Hur pratar man om döden?

Idag när vi handlat och åker genom kvissleby påväg hem pekar Lova och säger där bor gammelmormor Britt mamma! Jag svarade att ja den vägen åkte man till henne men hon bor inte där längre. Lova frågar ju då såklart vart hon bor och jag berättar att hon är död, att alla dör tillslut när man blir gammal! Att hon nu bor i himlen. Jag tror det är bra att berätta för barnen om döden men hur får man någon så liten att förstå något som man inte riktigt själv förstår?! 

Vi bestämde att vi kunde åka till minneslunden och tända ljus för gammelmormor en annan dag, vilket Lova såklart redan glömt hon är ju ett barn tankarna snurrar ju på hela tiden hos henne! Men någon dag snart ska vi åka och tända ett ljus för älskade Tage och Britt, vi minns dem med glädje och bär med oss dem i våra hjärtan ❤️

Vår älskade stortjej som hjälpte till att steka pannkakor till lunch idag!


Tiden

Vår blir sommar som blir höst som blir vinter som blir vår... Det snurrar på och det gäller att följa med. Den här sommaren ser vi fram emot lite extra mycket då vi får åtta veckor ledigt tillsammans 😘


Hur coolt är inte detta att en mage och kropp kan bära en sån vacker liten varelse som denna 
Lukas några timmar gammal på gammelmormor Britts begravning! 😘❤️

Som sagt livet snurrar årstider kommer och går! Just precis nu njuter vi av vår och sol. Snart har den där lille killen vart hos oss i sex månader. Och vår älskade Lova blir snart 3 år💕

Onsdag

Idag har vi hälsat på farmor på jobbet! Eller hon har ju inget jobb enligt Lova utan ett dagis bara precis som Lova! 

En härlig dag uppskattad av oss alla tre tro jag! Bara hoppas Lukas inte drog på sig massa baciller! Lova var toktrött och somnade såklart påvägen hem! Så i skrivande stund har hon just somnat här i soffan bredvid mig! Lukas ligger i andra delen av soffan och sover! 

Nu ser jag på greys sen läggdags!


Henke har varit duktig och slängt skräp på skroten också :)




Vår

Våren har kommit till oss tidigt i år! Så härligt vi haft det utomhus de senaste dagarna Lova anser nog att det är lite varmare än vad det är men barfota var inte helt okej tyckte mamman och pappan 

Vi har grävt upp och klippt ner lite buskar så får vi se om det tar sig annars var det väl inte hela världen! Att hänga tvätt ute är så härligt och något som vi nu kunnat göra flera gånger!  Nu njuter vi av solen och det härliga vädret som vi saknat i vinter☀️

RSS 2.0