Helgen

I helgen har vi varit på äventyr! Vi har varit i järpen hos min mormor och morfar! Samt tittat på hockey en match i  Brunflo en i Östersund så en hel del bil har det blivit! Vi har hunnit med två utestunder också då Henke och Lova åkt snowracer! Vi hann träffa bror lite också, Lova blev lite besviken då Hampus inte skulle följa med hem till hennes hus och leka!







Måndag

Måndag idag igen! Tänka sig var sjunde dag är det måndag lixom! Känns som mer ofta ändå! Aja idag har vi lekt lite uppe, det vanliga laga mat, åka någonstans, buss eller bil, gå på jobbet osv! Jag passade på att vika in lite tvätt och la undan Lukas kläder i 56 då de är lite korta! Så nu kör vi bara 62 här! I morgon ska det tas spruta och mätas och vägas hoppas på en ok stämpel, men han verkar ju må bra så det lär vi ju få :)

Efter lunch tog vi på oss och gick ut! Lukas somnade i vagnen och jag Lovisa och lova tog en promenad med vagn och madrass runt här på hemmanet! Toppen stund ute helt enkelt! Vi hörde till och med troll i skogen (eller en Skata svårt att veta ) ! På em sen har Lukas sovit som en stock fick ligga kvar ute i vagnen men vid fyra tog jag in honom vet inte hur mkt friskluft hand små lungor ska ha! Men han fortsatt då sova en och en halv timme till inne så från halv två till halvt sex sov han den lilla goungen:)









Lördag

Lova sover. Lukas sover här bredvid i soffan. Jag och Henke har plockat fram massa onödigt gotta! Nu blir det några avsnitt Prison break för oss innan läggdags.

Dagen har vi spenderat ute i Malstabodarna, lite utelek, lunch, fika och surr och titt på de som jobbade! En härlig lördag helt enkelt 👍😃



Juli 2013

Sommaren fortsätter i rasande fart. Jag och Lova är hemma och henke jobbar på. Några veckor ledigt från fotboll ger oss mer tid tillsammans. Vi njuter av att det är sommar, men visst märks det på att vara gravid och vara med en tvååring hela dagarna, plus klippa gräset och annat som det innebär att bo i hus.
Vi firar vår första bröllopsdag. Jag bokar in oss på Hotel Södraberget och vi har ett mysigt dygn tillsammans bara jag och henke med middag nere på stan och bara tid för att vara ett par.
 

Juni 2013

I juni var det fullt upp. Vi gick på ledighet jag och Lova, Henke bytte från jobb på skola till jobb i hamnen. Fotbollen var i full rullning som vanligt och vi hann med några fotbollsmatcher.

 
 

Många härliga dagar fick vi och vi var duktiga på att ta tillvara på helgerna då henke också var ledig.

 
 

Henke var iväg en helg på vandring/fiske med sina vänner =)

Matilda tog studenten och det firade vi här i huset!

 
 

Lovisa fyllde 20 vilket firades i skärsätt på midsommar!

 

Maj 2013

Den bästa månaden på året eller ;)

Vår älskade Lova blir 2 år och det firas med massa paket och gosaker. Tänk vad två år går fort. Jag jobbar på en gymnasieskola en em i veckan (vilket jag började med efter påsken), otroligt givande och roligt.

 
 
 

 

Längtan efter en resa är stor och helt plötsligt är den där, den där sista minuten resan som inte går att motstå. Jag och Nina bokar och åker dagen efter till ett varmt Cypern för en vecka av behövligt ladda mammabatterierna. En vecka som var så otroligt välbehövd och vad vi njöt av att bara vara.

 

 
 
 

Jag fick dessutom min första morsdagspresent stort plus till min älskling som fixade det ;) Morsdag var visserligen på min födelsedag men ändå!


April 2013

Denna månad var det dags för oss att lämna Kubikenborgsgatan och ta vårt pick och pack tillbaka till Serpentinvägen igen.

 5 år efter att ”vi” flyttat där ifrån, denna gång var vi några år äldre många händelser och upplevelser rikare, vi har under de 5 åren, rest, jobbat, studerat, lumpat, fått barn, förlovat oss, gift oss, blivit gravida, Henke färdig lärare, och massa massa mer.  Nu flyttar vi alltså tillbaka till Henkes barndomshem. En månad som innebär massa flytt fix och trix, men det är såklart mest roligt.

Den stora mängden snö som funnits försvinner också från gården till Lovas förtvivlan.

 
Majbrasa på grusplanen. Lova var mest intresserad av att köpa en korv!
 

Onsdag

Dagen mitt i veckan. Det är inte alltid enkelt att vara hemma med barnen det ska man veta. Det ger mycket kärlek och energi men det tar mycket energi också. Som allt här i livet. Min älskade lilla Lova har ett stort humör och ja hon närmar sig tre år med stormsteg och även trotsen som hör till åldern hänger på. Tur att det är växlande och att jag ena stunden får höra jag älskar dig mamma, jag gillar dig, tillsammans med världens goaste pussar och kramar, det är de stunderna det gäller att suga åt sig och spara, de andra stunderna handlar om överlevnad ;) 
 
Idag har det kommit massor med snö. Jag kunde springa ut och dra av det värsta efter frukosten då Lova fick passa Lukas som så snällt lekte i babysittern och Lova kollade på Diego. Vi har ett härligt vinterland utanför fönstret nu och äntligen är den långa hösten över :)
 
Lova åker hiss tidigare idag och en bild på Lukas från i måndags =)
 
 
 

Mars 2013

Under mars månad ifjol hann vi med en hel del trevligheter de som är värt att minnas är:
Det otroligt fina bröllopet mellan, Kicki och Per. De sa efter många år tillsammans äntligen JA i kyrkan ;) Väldigt fint och mysigt bröllop, kärlek och värme en dag att minnas.
 
 
 
Sen blev min älskade lillebror hela 18 år hur nu det är möjligt. Vi var i Järpen för traditionsenligt påskfirande och vi fick några fina dagar tillsammans. Alltid mysigt att få gosa lite extra med Hampus som inte bor här i stan.
 

Måndag

På måndagar är jag hemma med båda barnen och pappan har långdag på jobbet! Idag har det varit en bra måndag. Sovmorgon mysig frukost de vanliga bråket med 2 åringen. Lek uppe innan lunch och medan vi var uppe kom Lovisa ut. Efter lunch och klädde vi på oss och gick ut, skidåkning och madrass blev det. En höjdare! Lukas var nog lite väl nerbäddad så han blev förbannad och vaknade! Då gick vi till Hedberg och lekte kurragömma😃

Efter det gick vi hem igen myste i soffan innan middagsdags och andra vardagsting. Nu är pappan iväg och spelar match, Lova ligger i sängen och jag o Lukas hänger i soffan framför tvn. 






Hosta

Hur gör man när båda föräldrarna jobbar undrar jag! Lova har en hemsk hosta och har nu varit igång halvt vaken halvt sovande och hostande i en och en halv timme! Vi kan inte sova alla i samma rum då Lovas hosta väcker Lukas! Samtidigt som det känns som viktigt att Henke får några timmar sömn innan jobb i morgon! Så just nu ligger jag och Lova i Lukas rum med fönstret lite öppet och Henke och Lukas ligger i vårt sovrum! Skiftbyte blir det väl vid tre tiden då Lukas lär vara hungrig! 

Aja hoppas Lovas hosta ger med sig så hon får komma till ro och sova! Verkar hoppfullt just nu så måste nog försöka somna snabbt jag med så jag hinner sova lite i natt!

Hosta är inte kul helt enkelt!

Här om morgonen! mina två trötta 😘


Februari 2013

I februari snurrade vardagen på. Lova lekte mycket på "sitt" rum och tittut var en favoritlek, samt att packa saker. Pippilång var ett ord som vi hörde några gånger under den månaden.
 
Vi gick ut och åt hela familjen på Olearys Lova tyckte det här med popcorn innan maten var en hit och att få dricka vatten med sugrör var ju skoj. 
 
Jag hade massor med plugg och göra under februari om jag pluggade, nja lagom mycket skulle jag väl säga ;) haha! Som gravid var jag väldigt trött och det var väl inte bara en kväll jag somnade tidigt i soffan.
 
Tog även en del kalla kvällspromenader med Cissi, lite halt vill jag minnas att det var ibland, men motion och surr fick vi ändå!
 
 

En julklappsfavorit

Lova fick skridskor i julklapp och oj vilken favoritklapp det blev. På Juldagen var det dags att testa och med sig på isen fick hon både morfar moster morbror och pappa. Morbror hade festplaner och kunde inte vara med så länge och de andra fick väldigt ont i fötterna och ryggen ;) men inte Lova inte hon hade ju med sig vattenflaskan som HAmpus brukar ha när han spelar Hockey så hade hon fått välja hade de nog kunna varit kvar mycket  längre än de 45 min som de åktes på isen.
Skridskorna har även provat på skärsättsisen med farfar och sparken och även där var de skojsiga. Så det är något vi ska försöka göra här framöver ta oss iväg och åka skridskor lite då och då.
 
 

Januari 2013

Vi avslutade 2012 med att en fin man lämnade oss. Tage, henkes morfar hade gjort sin tid på jorden. En riktig skitgubbe som Lova skulle säga. Han var en bitter gubbe som alltid hade glimten i ögat, en kärleksfull person att minnas och sakna. 
 
Året drog ändå igång, för trots att någon lämnar oss, rullar ju livet ändå på och det är bäst att hänga med och försöka njuta trots att det ibland går lite väl fort. I början av månaden hade vi många vinkvällar jag och Lovisa. Henke började på sitt nya jobb och Lova var på förskolan. 
 
I mitten av januari tog vi ett sista farväl av Tage på en väldigt familjär och fin begravning. När vi satt i kapellet under begravningen fick jag en känlsa av att jag nog var gravid och om så var fallet var jag helt säker på att det var en liten Tage där i magen. (och visst var det väl så 17 oktober kom ju vår älskade Lukas Tage Alexander)
 
Den 30 januari kom det där plusset på stickan och vi blev återigen glada över att vi skulle få ett syskon till Lova. Problemet var ju bara att jag skulle ut på kalas och dricka drinkar på kvällen, men vissa omständigheter gjorde så att jag på ett lätt sätt kunde undkomma frågor om mitt val av att ta bilen och alkoholfria drinkar så vi fick behålla vår hemlighet om ett syskon ett tag till för oss själva. 
 
Januari 2013 innehöll som livet så ofta gör både kärlek, glädje, sorg, hopp, längtan.
 

Vår älskade Lukas

Lukas har under de senaste veckornas ledighet vuxit på sig. Nu "pratar" och skrattar han mycket mer än tidigare och han är verkligen vaken och med när han är vaken. Liksom sin storasyster så är Lukas en väldigt snäll bebis. Än så länge har har inte visat något större missnöje med livet här i vår familj så det tycker jag vi ska vara nöjda med. Tror han godkänt oss alla tre som värdiga familjemedelemmar ;)
HAn är även under jul och nyår här hittat sina händer och sin tunga. Att äta på händerna är en hitt, även att hålla någon i handen. Nu har jag försökt hitta någon snutte här hemma som han kan ha när det är sovdags, han blir ofta väldigt lugn när han får hålla i något och somnar då snabbt. 
Han får sista målet mat när vi lägger oss och därefter sover han oftast i vaggan halva natten, tills det är dags för mat igen och då får vi liggas och trängas oftast alla fyra då storasyster brukar smyga in någongång under natten.
 
Lukas 2 månader på bilden. (16 december)
 
 

Åka skidor

Det var ju en himla tur Lova fick sina skidor i ett decemberpaket. För det var ju en dag där då det kom mycket snö och ja sen dess har det varit is och skidorna har fått lega i garaget. Vi väntar fortfarande på snön, det lär ju inte vara så att vårt första år med hus innebär en dags skottning. Vi lär ju få kräkas på snö även denna vinter skulle jag tro. Just nu är det rätt trist, är inte alls inbjudande att ge sig ut, så vi blir mest inne. 
Vår stortjej Lova 6 december 2013.
 

RSS 2.0