v 35 Grodan

Vi har under några veckors tid försökt hitta en dag/tid för fotografering men livet kommer ibland i mellan. Men igår kväll var det dags för gravidfotografering med vår alldelses egna fotograf Nina ;) Vi hade så himla roligt och det är ändå ett under att Nina kunde få till några fina kort på mig och Henke då det finns vissa problem med att vara seriösa;)
 
Till nästa fotografering får vi ej glömma fikat vilket var ett stort samtalsämne under kvällen ;)
 
Här kommer några kort från igår.
 
 
Fotograf:Nina Ersson

Vardagen

Nu är allt igång igen den här veckan har även jag börjat "jobba" skolan har dragit igång och det är examensarbete som står på schemat. Det är inte ett helt enkelt att finna glädjen och motivationen till att göra det men vad ska man göra bara bita i det sura äpplet och försöka göra det bästa av situationen.
 
Lova har blivit rätt snuvig så hon fick gå kortdag på dagis igår och idag tog vi ledigt för att få en lång helg för vila och återhämtning. Nu ska vi göra oss klar och åka ner och hälsa på gammelmormor Britt en sväng innan lunchdags! Kvällen kommer spenderas på fotboll som vanligt ;) men snart är denna säsong över och oj så mycket tid vi borde få över då ;) haha! Fotbollen byts nog ut mot att bli en familj på fyra och allt vad det innebär=) Spännande!
 
Nu måste jag springa efter min lilla stortjej som gick ut. (Lås alltid dörren när du har en tvååring hemma)
 

Renoverar lite

I veckan har vi gjort klart grodans rum eller än så länge gästrummet! Det saknas lite lister och så som vi inte har hemma tanken är att det ska läggas golv där i vinter! För en spädis behöver inte ett eget rum! Men det är i allafall iså pass klart att det nu är möblerat och vi kan ha dörren öppen dit;) vi har under förmiddagen idag flyttat ner arbetsverkstaden och det är nu här nere vi ska försöka hinna med något de närmsta veckorna! Det kommer bli bra mn det tar tid och det är lite trixigt att hitta tiden!
men vad skönt det kommer vara när det är klart:)

Sommar, sand, sol, hav, barn!

 
 

Lova har handlat

Eftersom vi denna gång bor på två plan och inte bara i en 2:a så tänkte vi ha en vagga här på nedervåningen! Sagt och gjort så har jag kollat runt lite och vi hittade tillslut denna vagga för endast 350 kronor. Lova har testgungat den och verkar mycket nöjd. Bara hoppas lilla Grodan gillar den också. Annars får den väl fortsätta agera båt till Lova ;)
 

Grodan 55 dagar kvar

 
Tiden har som väntat gått snabbt fram. Vi går idag in i vecka 33 (32+0) 80,4% av graviditeten är avklarad och vi är nu inne på den 8:e månaden. Hur är läget då. Det är väl som under kontroll, vissa dagar har jag väldigt ont i kroppen andra dagar går det bättre. Att somna och sova hela nätter är ingen lätt match men vad tusan, det är så det är med småbarn, både när de är inne i magen och utanför. Mitt järnvärde är väl rätt dåligt men nu senast hade det faktiskt gått upp till hb 110 vilket nästan är normalt ;) eller ja man ska helst inte ha under 115 men jag menar 110 är ju nästan nära det som är bra. Bara fortsätta knapra piller. Jag märker tydligt av att jag har varit hemma i 10 veckor snart med min stora tjej och det börjar bli rätt tungt och jag tror både jag och Lova ser fram emot dagisstart nästa torsdag=)
 
Förutom att man blir väldigt begränsad och kroppen säger emot så är det helt okej att vara gravid även denna gång. Värmen den senaste tiden har gjort att jag fått lite vätska i fötterna under kvällarna men än så länge inga bestående men av det. Håller tummar och tår att jag slipper fyllas med allt för mycket vätska innan detta är klart. 
 
En liten uppdatering om grodan och mamman.

Kalashelg

Den här helgen har varit full av kalas! I fredags var det vår älskade Henrik som blev 24 år vilket firades med paket tårta och god middag med trevligt sällskap. Att jag råkade vinna kortspelet på kvällen (ja Alva vann också lite, men jag vann först) gjorde ju inte saken sämre. Födelsedagsbarnet själv hade lite mer otur i kortspelandet och hans vinstchans spelades ofta ut i första rundan och det var nog därför han helt enkelt blev sist också ;)
 
Igår fyllde Syster, Moster, Frida år. 16 år helt plötslig hur nu det kunde bli så.. Det firades med lite fm tårta på klockis sen blev det bad på em. Kvällen spenderade Lova hos Farmor och jag och Henke åt först middag med Tommy och Erika innan vi for in på konsertfesten. Ännu en trevlig dag, med kalas!
 
Nu idag har vi nyss intagit frukost nu är det dags för lite husarbete innan vår lilla älskling kommer hem igen. Då ska vi göra oss klar för helgens sista kalas, Liam fyller 5 år i morgon och det måste vi ju såklart fira! 
 
Det gäller att ta till vara på dagarna och av någon anledning är det väldigt många saker som skulle behöva få plats på dessa sista dagar av sommarens ledighet. Om 1,5 vecka är det åter dags för vardag igen, Lova börjar dagis, henke har då redan börjat på skolan igen och om 2 veckor är det även min tur att inta skolbänken och försöka skriva ihop något på en sådär 10 veckor. Ska försöka föda lite barn någon gång där imellan också men sen tar jag en välförtjänt mammaledighet igen ;)
 
 

RSS 2.0