Torsdag

Fick veta igår att det går magsjuka på dagis så Lova fick bli hemma idag. Det är egentligen fotografering så det känns ju lite trist men vi har så mycket kort ändå så det går nog ingen nöd på oss ändå. Nina kan sägert knäppa några fina på mina små troll någon annan dag! 
 
Så nu har vi en till dag hemma som vi ska spendera med att göra något roligt!
 
Tjingeling

Onsdag

Idag har vi haft en mysdag hemma! Ja eller vi har varit på Ikea en sväng också, några små saker har vi uträttat och annars mest strosat omkring. Lova är världens goaste men också en 2,5 åring men bus och hyss för sig mest hela tiden ;) Tur jag hade Lovisa med mig som kunde jaga fröken jag gör tvärtemot och springer ifrån er sådeså. Att man sedan får världens goskramar och mys av denna lilla goding gör det ju rätt svårt att vara sur på henne. 
 
När vi kom hem drog vi igång lite bak och bakade lussekatter. Sen slängde jag ihop en pizza också som vi åt medan degen jäste. Lovisa och Henke knackade bort lite golv också, Vi närmar oss sakta med säkert målet att få en matsal/vardagsrum. 
 
Kvällen har spenderats i soffan med bland annat betalninga v räkningar.
Fyllde på olja i bilen idag också, bara det är en bedrift skulle jag vilja påstå, dyrt tyckte jag det var också, 199 kr, kanske inte dyrt men sjukt tråkigt att lägga pengar på. Dock ska bilen på verkstan på fredag och då klara jag mig inte på 199 de blir nog x antal gånger dyrare, men det är ju bara att betala och se glad ut :) Bilen behövs ju och det är ju bra om man kan bromsa ;)
 
Nä nu har jag en skrikande liten pojke här bredvid som vill gå och lägga sig, och en stor kille som börjar tappa ideer på underhållning av den lille! Så bäst att stänga ner. 
 
God kväll!
 

Mina två små, lika och olika, samma body allafall =)

Lukas är 1 månad och 9 dagar på dessa kort!
 
Lova är 1 månad och 5 dagar på dessa kort.
 

Lina och Lukas

 
 
 
 
 
Nina var förbi när Lukas var 16 dagar och tog lite kort. Det är som tre veckor sedan lite drygt nu, hur snabbt går tiden egentligen. Men jag kan inte annat än hålla med om att med ett barn går tiden fort med två barn gäller det att hålla i sig så man inte missar något <3 
 
Foto: Nina Ersson
 

Tröttsamt

I fredags kväll satt jag i soffan och skrev ett inlägg från mobilen jag satt en stund och tyckte att jag var så duktig som bloggade och skrev ner lite om dagen och läget lixom. Jag skickar i väg inlägget och vips är det borta... Suck! Orkade inte direkt sätta mig och skriva om allting och jag tappade som lusten till att skriva ett nytt.
 
Men så kan det vara ibland. Tekniken samarbetar inte alltid, eventuellt kan man även skylla på handhavande fel vad vet jag ;)
Hur som helst så var det rätt tröttsamt, var väl mest det jag ville säga med detta inlägg!
 
Ska se om jag orkar ladda upp lite bilder så kanske det kan bli något fler inlägg här senare.

Tisdag

Morgonen har spenderats hos Lovisa och på BVC. Lukas har nu blivit hela 56 lång och väger 4350 g. 
Vi har två snoriga barn hemma men det är första "sjukdomen" på Lova förutom vattkopporna här i höst så jag tycker nog inte man ska klaga!
 
Just nu har jag försökt kolla igenom lite plugg och nästa steg är nog att köpa färg till skrivaren så jag kan få lite mer ordning på alltsammans. December börjar helt klart krypa allt närmare och det är med skräckblandad förtjusning, som vanligt. Ikväll tror jag vi ska försöka fixa lite till inne i skrotrummet som mer och mer börjar bli ett vanligt rum och inte ett skrotrum :D 
 
Nej lite mer plugg på det här så kanske vi kan njuta av resten av dagen sen bara =)

Fredag🍺

Nu är tapeten uppe på väggarna i skrotrummet, bra jobbat Lina och Lovisa! Skafferiet är tömt och i morgon rivs det ner! Snart dags att öppna in till köket får se hur vi gör i helgen! Lister till fönstren ska vi nog lyckas fixa! Skönt när det går framåt! 

Henke och Lova har varit på kulturmagasinet och myst på samt lånat böcker! En lunch på stan lyckade de med också! 

Tacos till middag och nu sitter vi samt ligger hela familjen i soffan och ser/sover på fotboll! Spännande match helt klart!

Trevlig helg<3

Måndag

Idag är det måndag ny vecka nya uppdrag. Lova är hemma idag och vi har tagit det rätt så lugnt faktiskt! Försökte med att gå ut förut men Lova ville inte, nu har solen försvunnit men funderar på om vi ska ta några minuter ute ändå hämta posten och lite så! 

I helgen hAr vi målat taket i skrotrummet och knackat fram lite tegel, med lite arbete så hoppas jag vi får upp tapeten i veckan här! Det går framåt vilket känns mycket bra👍

Nä nu har Lukas käkat klart dags att klä på oss!
Lova

Lova vår stora älskade Lova, växer för varje dag och visst är hon 2,5 år med en släng av 3 årstrots som vissa dagar inte är att leka med men oj vilken härlig tjej vi har <3. H
 
 
on pratar på, lyssnar sällan på vad man säger om det är något hon inte håller med om, älskar att hjälpa till hemma, är gärna uppe och lagar mat går och handlar eller leker andra rollekar, hon leker otroligt bra själv och ibland kan man inte annat än att skratta åt hennes fantasi, vore så roligt att få följa leken på dagis på avstånd. Att se henne i samspel med andra barn och att få följa deras konversationer. Hon ringer gärna till gammon och pratar och berättar att hon vill åka dit eller till mormor med samma fråga.
 
I och med att Lova blivit storasyster har det även blivit mycket lek med att ta hand om och sköta om, dockorna eller gossedjuren. Byta blöja, ge mat eller trösta. Hon är också väldigt ofta på jobbet i sin lek eller åker och handlar. 
 
Som sagt har vi en härlig tjej, med en stor dos humör, massor med glädje och en nyfikenhet av att lära sig nya saker. 
Fredag och bakning på morgonen innan besök av gmormor och gmorfar.
 
Lova på Sveas dop för två veckor sedan!
 
 

Lukas

I torsdags var det som tidigare nämnt dags för Lukas första tur till BVC.
Han klarade av besöket väldigt bra.
Så Lukas 21 dagar (i torsdags alltså) vägde 4050g och mätte 53,5 cm. 
Nästa vägning blir när Lukas är 1 månad. Tiden rusar förbi att konstatera är att Lukas funnits hos oss i en månad nästa söndag, en härlig månad som har gått i rasande fart! 
 
Vi  har en go kille som sover mycket och gärna i famnen men vissa dagar går det alldeles utmärkt att sova i liggdelen till vägnen också eller på en kudde i soffan. När han är vaken är han verkligen vaken, och kollar på omvärlden med stora ögon. Många gosiga kramar och pussar får han av sin älskade storasyster också, ibland lite väl hårda kanske men så kan det vara när man kommer in som barn nummer två och ska ta sin plats i en familj ;)
 
Lukas är väldigt bestämd på att vi ska gå och lägga oss i sängen vid 22 tiden och är då inte längre nöjd med att vi gosar nere i soffan. Han sover även bra på natten med matstopp lite olika många gånger ibland bara en gång på natten ibland tar vi kanske tre matpauser från sömnen. 
 
Lukas 16 dagar fotograf Nina Ersson :) Inför farsdag så passade vi (Nina alltså) på att ta lite kort med Lukas i dessa fina kläder så han och pappa kan vara lite lika, Lukas lyckas ju lite bättre än henke med att vara snygg i Mustasch.
 
 
 

Sommar 2013

Tänk vad glad man kan bli av några fina bilder på denna busiga lilla tjej! 
 

Torsdag

Lämning på dagis, eller ja Henke är inne och lämnar Lova jag och Lukas sitter i bilen och väntar! BVC besök för Lukas står på vårt schema och frukost hos Lovisa! Nu dags att åka vidare!


Sommar 2013

Vår lilla stora Lova.
 

Sommar 2013

Kollade igenom lite bilder igår kväll och snubblade över en härlig sommardag. Några härliga sommarbilder får liva upp den mörka novemberkvällen!
 
 
 
 

Regnet de bara öser ner...

Okej det regnar inte så mycket men en hel del och det är grått och trist ute! Vi ska strax packa ihop oss och åka till mamma och pappas stuga en sväng! Henke har slipat klart här nere nu så det är ju superbra! 

Igår var det fullt hus här hela dagen och många roliga saker gjorde vi! Lukas började sin modell karriär exempelvis, Nina var här och fotade lite :) lika kul som vanligt! 


Just nu sovande, snarkande, bebis!

Lördag

Lördag förmiddag är här! Under dagen ska det försöka fixas lite här hemma! Slipas och spacklas listas och fodra lite fönster vore ju toppen mn vi får se vad som hinns med! Börjar bli dags att välja tapet men även golv och hitta en lösning till taket! Sen ska de öppnas väggar och grejas!

Just nu myser jag med Lukas i fåtöljen och Lova myser med sin docka i soffan framför Dora på pääden;) strax dags att ta tag i dagen! Är ju dock så himla mysigt att bara gosa med barnen!

RSS 2.0