Vissa dagar

Känner man sig sådär nedstämd utan att egentligen kunna sätta fingret på vad det är som är fel. Kanske inte är något som är fel egentligen. Det hör nog till livet, upp och ner och sen upp igen. 
Just nu är det en period som för mig känns tvetydig, jag kan känna mycket glädje men de ligger där och gror de där andra, den där nedstämdheten, är väl en släng av PMS säkert. HAHA. Livet som kvinna är inte enkelt.
 
Jag läste igår en krönika av en kvinna som skrev att hon trodde att många av hennes klasskamrater eller kvinnor i samma ålder allafall gått ut skolan med topp betyg. Hon yttryckte sig efter det otroligt klumpigt enligt mig då hon skrev " Att dessa kvinnor trots toppbetyg valt att jobba inom den offentliga sektorn".
 
Krönikan handlade om kvinnor, löner, pension och arbetstid. Jag hakade verkligen upp mig på den där mening att kvinnor i hennes ålder trots toppbetyg ändå valt att arbeta inom den offentliga sektor. Jag undrar lite hur hon menar min tolkning av hennes ord är att man får skylla sig lite själv om man hade så bra betyg och ändå valde ett jobb inom den offentliga sektorn, då kan man inte komma och klaga sedan att man har dålig lön och dålig pension. För du hade ju potensial att skaffa dig ett mer välbetalt jobb och du valde den offentliga sektorn. För mig låter detta helt absurt och jag kan som inte riktigt släppa det. MEn det är väl tur att vi alla är olika ändå tänker jag men vore väldigt intressant att få diskutera med denna dam/kvinna och få höra hur hon tänkte och varför, kanske det skulle ge mig en förståelse för hennes text, kanske inte. 
 

Samtal, lärande, reflektion

Jag kan känna att jag lärt mig rätt mycket denna höst. Mycket om hur jag själv funkar och vikten av reflektion. Jag tror dessutom att jag lärt mig och tagit till mig av det vi läser i skolan just nu. Eller åtminstone har de fått mig att se
mina styrkor och svagheter tydligare.

Det kan vara så att jag från att ha varit föräldraledig nästan ett år nu är tillbaka lite mer i livet utanför hemmet och därför känner att jag lär mig mycket. Att få vara på praktik är otroligt givande och roligt. Det var 3 år sedan min förra praktik så tro om det var två roliga veckor jag hade nu senast. På måndag börjar allvaret igen och det är dags för mina tre sista praktikveckor på denna utbildning. Det ska bli roligt och jag ser verkligen fram emot det.

Lyxen med att vara iväg och jobba och inte stå för markservicen hemma är också ett plus under dessa veckor! Vad jag ska göra till våren är fortfarande inte helt klart vi försöker jobba fram den bästa lösningen för familjen och mig men hur det blir får tiden utvisa:) bra blir det säkerligen hur som! Mycket fördelar och nackdelar med allt som ska funderas på.
Hur bör en rektor fungera i verksamheten, jo som
Spindeln i nätet såklart:)

Projekt

I torsdags drog jag och grabbarna iväg på birsta medan lova var på förskolan . Syftet med turen dit var att köpa färg och nya brallor till mig. Vi kom därifrån med nya kläder till barnen och färg. Så en av två var ju bra samt en bonus. 

Färgen vi köpte var vit och vi har nu tagit tag i att måla taket på
Övervåningen vilken förändring det blir. Mycket ljusare helt klart. Måste nog målas ett varv till sedan kan vi ställa i ordning där uppe igen och barnen får tillbaka sitt lekrum, lite ljusare än innan bara.  


Lager ett. Målning igår eftermiddag!


Glasögon

Idag har jag hämtat ut ett par glasögon. Eller hämtat ut och hämtat ut jag betalade dem ju också såklart. Så från och med idag har jag nu glasögon. Livet som 25 åring är tufft helt enkelt. Nu försöker jag vänja mig och mina ögon vid dessa så blir det nog bra :) 
Efter en dag på skolan selfie.

RSS 2.0