Att börja simskola

Lova har börjat simskola. Det var en förväntansfull spänd sprallig glad och nervös tjej som väntade på att det skulle bli hennes tur att börja. En kompis från förskolan var där och dessa tjejer tossade ju då upp varandra lite extra. Lova är yngst i sin grupp och de flesta barnen hade redan gått en termin men jag tror att nivån är rätt för henne då hon är relativt vattenvan redan och tycker om att bada.
 
En liten igel satt fast i mitt ben under uppvärmningen men sedan gick vi tillsammans till bassängen och där släppte nervositeten för min stora tjej och mamman kunde då lugnt gå och sätta sig ute vid stora bassängen. Lova hoppade i vattnet och sen tror jag nog det gick bra. Hon har ju Alva som trygghet och simfröken:)
 
En glad och spralligtjej som inte alls förstod varför man skulle kliva upp när klockan var sex och som tyckte det var dags för simskola på måndag igen. Vi kom överrens om att Simskola på Söndagar hör ihop då båda börjar på bokstaven S. Innan vi kliver ur bilen säger Lova till mig, Mamma du behöver inte säga att du är stolt över mig mer, jag vet det nu.. ;) Min stora tjej klart jag är stolt över dig <3
 
 

Lukas 1 år 4 månader

Oj hur är det rimligt att min lille pojke redan blivit så stor. I lördags säger han åtta hela dagen, men på söndagen går ett, åå, treee på repit. Vad han än gjorde så räknade han in sig. Det är så fränt att se hur ens barn växer och blir stora hur de jobbar med att utveckla ett språk, förståelse och sin egen personlighet. Hur de jobbar med det motoriska och det sociala. Lukas har börjat busa för fullt och leker väldigt gärna med sin storasyster, han retar gärna gallfeber på henne också men det är nog ömsesidigt. ;) 
 
Tittut läsa, böcker, springa runt och busa, laga mat, leka med syrran, och den ständiga utvecklingen i att försöka kommunicera med oss. Vi har en helt fantastisk liten minimänniska här hemma som är så söt och go precis som sin storasyster.
 
 

Alla <3 dag

Jag överraskade min man med en dejt första helgen i februari, vi var på himlabadet, middag på Opus och en natt på hotell. Det är bra att ibland bryta vardagen och bara vara. Att lyxa med hotellfrukost och att inte ha ansvar för att leka och busa med barnen direkt på morgonen är allt som behövs för att ladda på batterierna. 
 
Det är mysigt att få vara tillsammans och bara hinna med att prata om allt som man kanske inte hinner med att prata om i vardagenstempo. Att diskutera saker som vi vill göra, att prata om saker vi tycker är intressant och att prata om framtiden, att prata om våra fantastiska barn och ja att bara få umgås.  
 
Så summa summarum, alla hjärtans dag en 14 februari firades inte på något speciellt sätt. Däremot så gjordes de där lilla extra i vardagen som uppskattas. Henke fixade frukost på sängen åt mig och Lova och vi hade en härlig tjejstund med mysfrukost. Kvällen spenderades med vänner och en god middag lite vin och surr. Även mellotittande om än inte det bästa programet så är det alltid något att sitta och prata om och klaga på tillsammans ;) Vi hade en bra lördag helt enkelt <3 
 

Måndag

Sitter hemma nu på förmiddagen. Lyssnar på föreläsningar som ligger på nätet kluddar ner lite i anteckningsblocket och känner mig helt slut. Det vore skönt att gå till jobbet och inte ha tid att fundera på hur trött man ibland faktiskt är.
 
Lukas har en förmåga att vara vaken på natten ibland, det har kommit i omgångar det är inte hela världen egentligen han skriker inte är inte ledsen utan han är bara vaken och klättrar på mig, lägger sig på mig, pratar ibland och ja han är vaken helt enkelt. Funderar på om det är dags att dra ner lite på sömnen för den unge herren, men samtidigt behöver han ju rätt ofta få de där två timmarna. Vi avaktar nog ett tag till innan vi gör något åt sömnen. Men nog blir man till viss del påverkad av att inte sova hela nätter och ibland kommer en trötthet över mig speciellt när jag ska läsa kurslitteratur ;) haha undrar egentligen om det har men sömnbrist eller tristess att göra ;) haha.
 
Ja nu ska jag ta och speeda på lite här hemma, jag ska hinna med lite träning, en dusch och lunch innan jag ska fara in till skolan för lektion. Vika ihop tvätten kanske jag kan göra på vägen också, den stör mig lite i ögonvrån..  Efter skolan dags för hämtning av barn, middagslagning, veckohandling, lite kvällsmys och ikväll en skön stund i soffan med en bra bok då mannnen är och spelar match. "hoppas hoppas barnen är snälla bara".
 

Vecka 7

Ny vecka nya tag! Förmiddagen har spenderats med att studera, lyssnat på föreläsningar inför veckans studier! Just nu känner jag mig trött och inte alls peppad på lektion i två timmar på em! Det brukar gå när man väl är på plats! 

I övrigt skiner solen ute och det droppar från taket. Dags för mig att sno ihop lunch innan jag ska ge mig iväg! 

Tittut, Lukas bus Svanström 😘

Att läsa på Mittuniversitetet

Började idag en ny kurs forntids religioner. Absolut tänkte jag spännande att få en första föreläsning i ämnet. Hade fixat med bil så barnen skulle slippa dölång Dagisdag.

Tränar, duschar gör mig klar på fm bokar böcker osv till kursen. Åker efter lunchen in till stan går på bibblo köper en kaffe läser lite. Går bort till rätt hus väntar in lektionen träffar mina klasskamrater tre st 😂 men sen tog det stopp. Det kom ingen lärare helt enkelt. Så efter att ha surrat om annat i 40 minuter utan lärare i sikte for vi alla hem och hoppas på bättre lycka på torsdag. 

Har försökt hinna med lite plugg ändå under em då det i morgon väntas jobb på förskola 👍

God natt 2 februari du blev inte som jag trott men det hade kunna vart värre✔️

1 februari 2015

Januari har alltså passerat. Första månaden på år 2015 är slut och vi börjar idag den andra månaden. Det har kommit massor med snö från alla håll och kanter så på fm gick jag och lova ut och skottade jag orkade skotta av en del av gården innan jag byttes av med Henke och han fick ta resten. Mycket snö och nollgradigt är ingen hit men träning blir det ju:)

I övrigt har vi haft en väldigt lugn dag idag eller jag och Henke har försökt ha en lugn dag medan lova velat ha en dag fylld med 3000 olika lekar 😂 tror ändå hon var nöjd med dagen vid läggdags. Vår stora lilla tjej som växer och skapar sig en egen personlighet mer och mer för varje dag som går. Siffror ord bokstäver funderingar lekar och massor med kärlek. Vi har en klok dam här hemma helt enkelt!

Lukas han har haft en lugn dag inne och var mer överens med mig och Henke om en skön slappar söndag. Det betyder ju dock ändå att han rivit och stökat ner halva huset, haft en gnäll stund på eftermiddagen, och många skrattstunder övrig tid. Leka tittut bakom soffan och köra brandbilen på golvet, skåla vid matbordet och säga ooojdaaa. Jaga syrran och klättra när han får chansen. 

Summan av kardemumman är att vi haft en slö söndag i småbarnsfamiljs mått mätta. Middags gäster för dagen var mormor morfar och moster👍 

lova har knäppt kort 23 stycken bara 😂
Lukas hjälper till med förmiddagskaffet

RSS 2.0