Ledighet

Det är en konst att vara ledig utan att det ska uppstå en massa konflikter. Det bryter vardagen för alla i familjen och det tar ett tag att komma in i ledigheten.


Barnen har snart varit hemma i 3 veckor, som alltid är det bra med jullov om än det är lite svettigt många gånger. 

Lova har som de andra åren en utvecklingsfas och har många känslor som stormar i kroppen. Ett stort ego börjar få mer plats i vår lilla stortjej. Varje dag blir man förvånad över hur mycket hon vet och kan och hon bjuder oss alltid på ett skratt eller två samt en hel del gråa hårstrån. Precis som det ska vara :) 

Lukas växer och blir bara större och större han med. Nappen är nu ett minne blott vilket gjort att han sover mycket bättre, trots snarkningar utan dess like 😅 Detta lov har han dock varit småsjuk eller ja han har haft halsfluss och det är första gången vi som föräldrar måste ge medicin, Lukas kämpar på bra varje dag med den väldigt äckliga kåvepeninen trots att han nu är "frisk". En klok liten gosse med mycket känslor, ett stort ödmjukt hjärta en hel del vilja och massor med bus och hyss! Farfar är den stora favoriten just nu:)

Lille Helmer har under lovet gått från att äta gröt en gång om dagen till två. Han sover allt som oftast en "långsov" mitt över dagen på 2-3 timmar. Han har hunnit bli 5 månader och på måndag är det dags för spruta samt väga och mäta! En glad liten prick som varje dag testar röstens resurser och har nu hittat en väldigt hög ton att prata i 😅 att äta på fötter och gnaga på händer nappar leksaker är en hitt. Att "snurra" omkring på golvet är också skoj, men det bästa är att få sitta i någons knä och surra kanske se lite babblarna eller bara få vara med:)RSS 2.0