Den

andra tanden uppe har nu också spruckit igenom. Så nu har Lovan 5 tänder som går att känna varav tre som syns och två som mest bara känns!
Dagens snygging i väntan på bussen!
Fick låna Amies vagn så vi kunde ut och uträtta lite ärenden idag ändå!

Nu har vi ansökt

om dagis plats till Lova! Hoppas vi väl att det går vägen så blir det nog bra! :) Liten tjej blir stor helt enkelt! Dock är det fortfarande lång tid kvar innan det är dags för dagis! men nu kan vi lämna det ett tag och tänka på annat.
Tex att henke är och jobbar och har vagnen i bilen. Och han troligen också har nyckeln till barnvagns förrådet så jag kommer inte åt sittvagnen heller. Men det är ju kul att vara inne en hel dag har jag hört. Jag hade ju inte några ärenden att uträtta ändå så det gör ju inget....

En helg i Umeå å Vännäs

Efter en lång bilresa så var det massor med bus i denna lilla kropp. Hon skötte sig som vanligt alldeles utmärkt på resan upp sov nästan hela vägen till övik där tog vi lunch stopp sen var hon vaken och lekte i bilen resten av vägen! Väl i Ume träffade vi älskning Erika för en liten runda på stan, blev varmchoklad fika på Waynes. Kul att få ses om än bara en liten stund! Lova fick en superfin rosa nalle av Erika. Den var helt otroligt fin och gosig tack tack igen för den!
Fredagskvällen spenderades med härliga samtal och tacos till middag!
På lördagen tog vi och drog till Vännäs för att titta på Morbror som spelade match det blev vinst med 6-3 mkt bra. Dock spelade de uselt, men en vinst är alltid en vinst! Efter det åkte vi till Hampus och kollade in hans lilla lya. Därefter var vi bjudna till hampus svärmor på middag. Det var en trevlig kväll, vi lämnade hampus i buschen hos Elina vid 8 och for tillbaka in till Ume. Där hamnade vi i soffan framför tvn. Lagom ansträngande!
Söndagen började bra dvs Lova sov hela natten utan mat.. :) mkt bra vaknade halv 8! Skönt ansåg jag nog! Sen tog vi oss en promenad ut Lova hade sovit i vagnen innan så hon var lite svårflörtat men hon är ju söt ändå.
Efter prommis och lunch för Lova packade vi ihop oss och for till Vännäs för hockey igen! Denna gång blev det inte lika bra resultat men matchen var bättre. Bättre spel och tempo och otroligt spännande slut!
Lyckades fånga bror som håller på att ramla men han lyckades hitta balansen igen. Svart spelare röda vantar. Lätt att hitta på planen. Så snälla byt inte hanskar:D
Efter hockey och kramar med Bror min satt vi oss i bilen och for hem till Sundsvall igen!
Borta bra men Lovas hus är nog bäst!

Bilbruden

När Lova var sjuk här om veckan hade hon precis fått en bil av mormor och morfar, med påtryckning från moster! Trots magsjuka orkade hon bjuda på lite bus vår gofia.
Det går ju lysande att sitta på bilen och kolla på tv.
Se så busig jag är, trots att jag är sjuk kan jag se såhär glad och busig ut! :)

Och en till..

Nu må jag tro att en tand uppe har spruckit igenom också, men det dröjer nog länge än innan hon har en hel tand men det är på g! Det är ju ett som är säkert! :)
Sommar vore ju inte fel direkt ;)

En till

nu har Lovas tredje tand spruckit igenom kände jag. En till nere, dock tror jag det är fler påväg båda uppe verkar vara på g och en till nere. Så de lär ju ploppa upp tänder titt som tätt här framöver, men det är väl på tiden hon får något att tugga med så hon kan få mer svåräten mat lilltjejen! Hon gillar ju att plocka själv. Kan ju vara en fördel att ha något att tugga maten med! :D

Fredag = Baddag

Lova var helt vild i vattnet igår hon bara älskade det.
Så himla roligt att åka iväg och bada med henne.
Igår frös hon inte så mkt heller ett stort +. Hon döck under vattnet för att visa pojkarna hur man gjorde. Flera gånger stack hon ner huvudet i vattnet självmant, om det var medvetet att hon skulle hamna under vattnet eller inte går att diskutera men hon var ju lika busigt glad efter varje gång så det är lite svårt att veta. Eller så var hon bara himla törstig!

Min Henrik <3

Min skogsmulle på vandring men vapendragaren pontus hösten-11

Kärleksdagen

Vi har avnjutit en god Plankstek här på Lovas hus! Väldigt fin restaurang. Utmärkt kock om jag får säga det själv ;) Nu sitter jag här i soffan och trodde min stora älskling skulle göra mig sällis men det verkar som han somnade med min lilla älskling. Frågan är då om jag ska väcka honom eller om jag ska njuta av ensamheten en stund till! ;)
Tror nog jag väcker honom så han kan somna ikväll... Nej men vet ni vad, jag hör ljud kan om möjligt vara så att han har vaknat. Bäst att jag ställer ifrån mig datorn och är lite social. Några bilder kanske är passande till detta inlägg. Inga nya orkar jag med men några gamla godingar kan ju få liva upp här lite.
Jag har bilder på kameran på lill lovan som leker trots sjukdom. Men de kommer upp i morgon kanske! om jag finner tid och ork!

Tisdag 14 februari 2012

Dagen ser ut som följer. Lova verkar må bättre idag. Vi hoppas på det i alla fall, men hon är trött och sliten. Vi sov till nio i morse och nu har hon legat ute i vagnen och sovit sen 11, dvs 3 timmar. När hon vaknar igen ska vi försöka oss på lite mat i magen för lilla damen, sen ev att vi åker ner på stan för en fika. Bero på hur lillhjärtat mår. Det kan vara så att vi tar och bakar lite fika här hemma och bara far ner på stan för att hämta en bok också!
Vi märker ju hur lillgumman mår!
Annars har jag och henke passat på att plugga lite medan lova sovit och vi har även glömt bort tvättstugan vilket resulterar i att vi får hänga x antal blöta klädesplagg i lägenheten men man kan ju inte lyckas med allt. Vi blev fast i plugget och glömde helt enkelt bort tvätten! Tur jag kom på den en kvart innan tvättiden var slut alla fall :D
Det sorgliga med denna dag är att det kräksnöar ute och blåser, vilket gör att det känns sådär kul ute. Men samtidigt känner jag att jag måste ut och göra något har varit i lägenheten sen i söndags utan några direkta utflykter man känner sig instängd helt enkelt.
Plus kom jag nyss på att jag måste hämta mitt bankomatkort som jag tappade igår på parkeringen vid ica. Kan ju vara bra att ha kortet om man ska köpa något :D

Sjukstuga

Min lilla älskling har åkt på magsjuka för första gången. Lagom till jag skulle lägga mig igår kväll blev hon dålig. Var en relativt glad tjej som hade stora problem med magen. Efter x antal försök att gå till sängen som resulterat till att torka golv och vända till toan. fick henke hämta upp madrasserna från källaren och vi bäddade ner oss hela familjen på golvet i vardagsrummet. Lova sov sen till fyra tiden då fick hon lite välling, och vatten hon åt inte mkt men vatten var gott sen sov hon vidare. under dagen har hon inte ätit mycket alls, ett smörgåsrån, massa vatten (tur det), lite gröt, lite frukt och lite välling. Men nu för en timme sen åt hon nästan normal mängd välling och ligger nu och sover på madrassen här på vardagsrumsgolvet. En trött tjej med högfeber. Hoppas hon är bättre till i morgon! Frisk luft har vi tagit oss hela familjen idag då vi med hedberg och sofie var ute och gick i nästan två timmar! Härligt att hämta in ny energi från solen!
Hoppas på att i morgon få se en sån här liten tjej igen :D

Fredag

Tåg bokat till annika och viktor. Parkering bokat till bilen! Ett steg närmare resan har vi kommit idag! :D TRevligt!
Sara har sovit här till idag, så hon fick träffa lovan lite:) Myspys!
Just nu håller vi på att tvätt, ska springa ner och hänga tvätten nu sen ska vi till kvissle henke ska till tandläkarn och vi tänkte passa på att kompleteringshandla lite på ica och hämta Frida som ville komma och hälsa på!
Fredagen kom även denna vecka, och fort gick tiden! Vägde Lovan igår och mätte vår härliga 9 månaders brud väger nu 9165g och är 73cm lång. Hon har gått upp drygt 5 kg och växt 23 cm på 9 månader, det är inte illa pinkat:)
Ha en härlig fredag och helg!
Liten snygglova :D

Onsdag

Det har varit en bra dag idag! Vi började med mys i sängen sen for jag och Lova iväg på drakborgen som jag nämnde i morse. Det var helt okej trevligt. Lova gillade hoppborgen och bilen som gick att åka på. Lova och Amie var två trötta brudar så vi bestämde oss att åka på ikea för att äta lite lunch och sen åka hem och sova! God mat och semla blev det! :) Lova åt pasta köttfärssås. Gott tyckte  hon!
Väl hemma sov Lovan och jag har faktiskt håll i er. PLUGGAT i dag! mhmm, jag känner mig ganska duktig faktiskt. Visst jag har inte gjort super mkt med det är ju bättre än inget eller hur:D haha! Det är en början och nu är det ju bara att fortsätta!
Nu har middagen precis hamnat i våra magar jag ska byta om och fara iväg och träna. Lova badar och sen är det väl nattinatt för henne!
I morgon blir det väga och mäta för Lova sen har vi en del ärenden på stan att uträtta och de ska vi göra med Susanna :) Trevligt värre! Plugga i morgon.. nja två dagar i rad är väl lite att ta i..;)

Ni minns julkulstjuven vaa?

Nu har vi en ny tjuv i huset. Denna gång är det chipstjuven som varit i farten. Jag hade tvättat och Lova gick runt i gå stolen. Hon kan ju inte ta sig i mellan rummen pga trösklarna som sätter stopp. Jag tog med mig handdukarna ut till hallen för att stoppa in i garderoben. Lova följde mig till tröskeln sen tog det stopp hon snackade på som vanligt. Medan jag la in handdukarna tyckte jag det blev väldigt tyst, och fick genast känslan av att något bus var på gång. Skyndar mig tillbaka till vardagsrummet och finner då CHIPSTJUVAN!






onsdag

Ligger i sängen och myser, kollar nyheter snart blir det frukost. Lova och jag ska åka till drakborgen sen mkt trevligt hoppas vi! Ha en bra dag! Puss hejs

frukostprat

Jag och lova äter frukost! :-) vi sitter och "pratar" jag försöker lära lova att säga mamma det går sådär.
Jag: mamma!
Lova: paapapa..
Jag: mamma!
Lova: papapaa...
Jag: lova säg mamma!
Lova: hånskrattar åt mig....

Fredagsbadet!

Vi fick bada två gånger, en värmepaus i mellan bara då lilltösen skakade som tusan.
Men ville så gärna leka med de andra barnen i vattnet så efter en värmepaus badade vi ett tag till!

I morgon

Fredag veckans höjdpunkt! Fredag är ju så härliga! I morgon har vi planerat att åka och bada på Alnöbadet, hoppas Lova tycker det är kul att vara på badhuset var ju så längesedan vi var iväg sist. Men vi måste ju öva på att bada nu så hon lär sig älska vattet :D
Badbilder sen i höstas 

Torsdag

Veckorna springer fram har vi konstaterat idag! Lova har haft en lite halvdålig dag men har ändå varit glad största delen av dagen. Jag tror det är tänderna som spökar det ser ut som hon håller på att få flera i nedrekäken.. tiden får väl utvisa helt enkelt.
Igår gick jag och bokade klipp och färg och hade sån tur att det fanns en tid redan idag:) Så idag har jag fått håret fixat av Kusinvitamin:D alltid så härligt att gå och få håret fixat. En dyr Lyx helt enkelt men det är som värt det!
Jag och Lova har hunnit med Lunch på stan med Farmor också som också skulle klipp o färga idag:)
Under kvällen har jag suttit här och kollat på lite bilder på Lova mest, sett OTH och sett lyxfällan! En lagom ansträngande kväll. Nu väntar jag på älskling som borde komma hem snart efter träning!
Lova saknar tant Erika

RSS 2.0