Bara för minnets skull

Så har jag slutat amma nu också! Vilken befrielse det är, nu är jag efter 18 månader en rätt så fri kvinna igen! =) härligt! Så det firades igår med vin på Olearys med Sara och co! Eller ja egentligen firade vi väl sara som fyllde år men jag ansåg nog att jag slutat amma och saras födelsedag låg ungefär på samma firande nivå ;) hihi!

Tisdag

Idag ahr jag och Lova varit på babysång för första gången. Det var kul men jag anser ändå att det var lite väl mkt bära runt på barnen, de är ju stora nu och det blir tungt för mammaryggarna! Men helt klart något vi ska fortsätta med ändå, bra att få träffa lite andra barn för Lova och kul att träffa andra mammor för mamman! :) Sen blev det en timmes prommenad med Cissi och Elvira. Två utslagna brudar i vagnarna och två pratglada mammor! Härligt! Dock sov Lova bara en timme då en rörande vagn inte alls är lika bra som en vagn som står still ute på ballisen. Så vi får nog prova lägga henne en stund snart igen annars blir det godnatt alldeles förtidigt idag!
Nu på em ska jag försöka få lite plugg gjort kanske. Skulle behöva åka och handla och funderar på att ta mig iväg och träna faktiskt någon gång måste man väl ta tag i det igen! Snart sommar...
Nej nu ska jag kolla upp träningstiden och se vad vi ska handla för mat, dvs matlista bör skrivas!
Tjo hej! Fortsatt härlig tisdag!:)

Lördag

Idag har vi varit på kalas hos Sara! Jag tror nog hon blev glad för paketen hon fick, vi hoppas det i allafall! Nu slipper hon i alla fall frysa om fötterna vilket är bra :) Då annika hjälpte till med ett av paketen, dvs stickade ett par tjockstrumpor åt Sara!
Efter kalaset drog vi oss vidare hem till Lovas Farmor och Farfar på tacosmiddag! Vi kom hem för en timme sedan. Lova somnade i bilen och sov sig igenom uppbärningen till sängen och ligger fortfarande i sin säng och sover. Otroligt skönt. Igår kväll när mormor och morster var här var det andra bullar då ansåg sig den lilla damen ha rätt till att vara uppe till halv elva och ja de fick hon ju tillslut vara också.. Jag har helt klart tappat positonen som den klara ledaren i familjen Lova har som tagit över den rollen tror jag! Snart dags att ta tillbaka den må jag tycka ;)
I morgon söndag väntar städ på dagis och sen inget mer planerat. Men något trevligt hittar vi nog alltid på! Lova mys finns ju alltid med i bilden så dagen kan ju knappast bli tråkig!
Nu ska jag se en film med mannen i huset tro jag!
Trevlig kväll!

2012 ett bra år!

Det här året kommer bli bra det har jag på känn! :) Vi har massor med saker att se fram emot, de två största sakerna just nu är en veckas semester i Turkiet med Henkes familj (-pappa) och sen vårt bröllop.
Idag har vi delat ut skickat de flesta inbjudningarna, och resten försöker vi få iväg i morgon skulle jag tro om vi hinner!
Lova kommer fylla 1 år när vi är i Turkiet, likså kommer faster Matilda bli 18 år. Finns det något bättre sätt att fira dessa två matilda än på en strand intill havet i solen. Förmodligen inte!
Som sagt jag längtar verkligen, som ni alla vet är ju resor något som jag älskar, framför allt värmen och solen! <3
Sen finns det ju massa annat skoj som kommer slinka in under det här året också! Men just nu är dessa två årets se framemot!




Torsdag kväll

Det har varit en konstig vecka detta. Det blir lätt så när man är i skolan två dagar för då känns det ju som helg sen. Två halvsjuka familjemedlemmar har jag hemma Lova hostar i sömnen just nu tur hon fortsätter sova ändå, hon har oturen att ha samma hosta som hennes far... HAN hostar 24/7 skulle jag säga och man blir ju lite smått less på allt hostande och snorande :P Men snart är väl han frisk igen och då har väl jag åkt dit, och tänk vad synd om mig det kommer vara då :D
Kvällen ska (om det går som planerat, dvs lova sover) spenderas med en kopp te framför gossip girl och ev något annat bra program! :D Henke ska strax åka och visa upp sig på träningen.
I morgon är det fredag, underbara fredagar! :) Inga planer direkt, plugg för pappan så han hinner avverka lite uppgifter. Bus för Lovan och mamman kanske!
Trevlig kväll..

Ny termin

Idag börjar/ade en ny termin. Jag läser nu mer Samhällskunskap. Det känns intressant och spännande men samtidigt tungt. Jag och Sofie kompade väldigt bra och nu är jag "ensam" och utan pluggvän. Men det kommer ju bli bra det här med! En hektiskt tid i skolan står alltså framför oss det gäller att försöka planera bra och det är ett måste denna gång. Annars kommer det inte gå ihop! Men som sagt allt går bara man vill! Lova skötte sig som vanligt som en Mönsterbebis! Fick beröm efteråt för att hon var så snäll! :D
Ja i morgon är det skola igen men då är det tidig start, suck 8.15 börjar jag. Men sen är denna innevecka slut för mig så jag ska inte klaga. Två dagar är lagom, men pappan ska till härnösand även på onsdag! :)
Ja det var väl en kort uppdatering om läget
!
Lova läser bok förra veckan!

En fm med Liam

Förra veckan hade jag äran att få vara med Liam några timmar på förmiddagen! Vi såg på film, på barnprogram, la pussel, spelade spel, läste tidningar, lerade osv. Massor med saker hann vi med helt enkelt.
När vi lerade i vardagsrummet la jag märke till att Nina hade en locktång och en plattång tror jag liggades på byrån så jag frågade Liam.
Jag: Är det mammas Locktång?
Liam: Ja.
Jag: Har hon gjort fixat sig till skolan eller?
Liam: mm
Jag: Blev hon nå snygg mamma då?
Liam: Nja inte så värst...
Jag såg dock mamman innan hon for iväg på skolan och hon var ju visst snygg, anser nog att Liam hade lite fel. Men man kan ju inte annat än att skratta åt honom..

Lördag

God förmiddag! Idag är det lördag, vi ska på hockey i Kovland vid tolv och titta på broder som är i stan och spelar! Vi har ytterst höga förväntningar så hoppas han är på topp ;) trots den tidiga uppstigningen i morse, skickade sms vid åtta till honom och frågade hur resan gick fick till svar: Sluta stör jag försöker sova. Det är kärlek på hög nivå..
Annars ligger Lova just nu i vagnen på ballisen och sover, henke kollar på bilprogram på tvn och jag ska snart se oth som jag inte hunnit sett ännu då gårdagen var fullproppad med saker att göra. Eller ja de mesta tog jag mig för själv men det var kul. Nu har Lova fått ett "eget rum" i vårt sovrum.  Blev bra må jag tycka, ska bara ta mig tid och sy gardiner också. Kanske i em eller i morgon! Måste ju testa min nya maskin! :)
Annars har vi härliga planer att se fram emot. Lovas födelsedag kommer bli underbart härlig, och förhoppningsvis varm också! :) Längtar!
Ha en härlig dag! Kramar
En glad Hockey tjej!

Vara med de stora GRABBARNA

Tänkt vilken lycka få sitta med de stora grabbarna med en sked i ena handen och en snusdosa i andra. Full koncentration!

Lova & Morbror Aron

dessa två har massa lurt gemensamt tror jag trots att de knapp träffats så har aron ändå lyckats lära lova fotominen ovan (den Lova gör alltså) Från att se helt "normal" ut innan kameran kom fram till att hon snabbt gör den minen.. haha! Tok unge. Nina skulle nog säga att det kommer från mig och henke men jag vet inte. Jag tror Aron har viskat saker till Lova när vi setts ;)

Utslagen och Glad Fotbollsbrud

Två bilder från Lördagens fotbollsdag! Min älskade unge!

just nu sitter

Jag och lova på golvet med alla leksaker. Det läses böcker och äts på grejer. Mamman har ont i huvudet och dottern börjar bli trött. Dags att göra sig i ordning för fm sovning för lova nu strax! 13.00 är det bvc och tandläkare träff som gäller så innan dess bör vi ha hunnit äta lunch också!

Glömde..

Det viktigaste med dagen. Lovas pappa gjorde MÅL. Det händer inte allt för ofta, mn som kapten var han kanske tvungen att föra laget framåt vem vet. :P Mål gjorde han i alla fall! HEJA PÅ PAPPAN!

En lördag i fotbollens tecken...

Bild snodd av Pontus "the fotografen" :)
Redan nio var jag och Lova redo och lämnade huset, ner till bilen och hämtade upp Susanna. Sen bar det av mot Timrå. Där blev vi kvar till strax efter halv fyra. En lång dag helt klart. Lova somnade påvägen ut och ville inte sova mer när vi kom fram. Vid halv tolv tog hon en 40 min paus och sov i vagnen. Sen var hon vaken två timmar innan hon däckade i min famn sittandes (matchen var nog trist), la henne i vagnen och där sov hon ytterligare 40 min. Så hon fick sig lite sömn idag trots en väldigt högljud fotbollscup i bakgrunden.
Bör även tilläggas att väl hemma var det man united på tv:n så det blev lite mer fotboll väl hemma också :P... Som av en händelse!
Fortsatt trevlig helg!

Mysdag med besök!

Lova passade på att läsa en gammal H&Mreakatalog.Medan denna härliga buskille "NAPP/MOBIL TJUVEN" var och hälsade på.
Som sagt, vi har haft en härlig dag idag. På fm tog lilla familjen en prommenad, Lovan somnade ganska direkt 9.40 och sov sedan vidare hela turen och sedan ute på ballisen till ca 12.50. En långsovning blev det idag. Skönt för henne. Vid tolvtiden gick pappan i familjen på jobba och Simone kom hit med en sovande Charlie i armarna. Vi hann surra lite innan barnen vaknade, då var det mattajm för Lova. Efter det gjorde vi fruktsallad och fikade lite. Sen var det surr och lek/bus på schemat. En härlig em helt enkelt. Något som får en att må bra och njuta av livet bara! :)
Idag har varit en bra dag. Jag tror att morgondagen blir minst lika bra då har jag och Lova dejt med mammor och bebisar kl 13 i huset ovanför :) Ev middag hos Mormor och Morfar och Moster också, fast de vet dem inte om ännu ;)
Sov Gott mina vänner! Nu ska jag iallafall göra det!

Lova vår Lova!

Jag kryper absolut inte men ser jag något så kan jag få riktigt långa armar...

Lova ca

1 månad: 4000g 55cm

2 månder:5145g 59cm

3 månder:6110g 63cm

4 månder:6923g 65cm

5 månder:7325g 66cm

6 månder:7980g 70cm

7 månder:8265g 70cm

8 månder:8640g 71,5cm


Dagen

Idag har det varit ett trixande för att få ihop det men det var inte så svårt men ändå trixit ;) Henke hade tenta på fm och jag skulle infinna mig på skolan 10.15. Jag och Lova började med att köra ner pappan till miun vid halv åtta så han slapp ta bussen till tentan! :) Sen åkte vi direkt hem för frukost. Strax innan nio mitt i blöjbytet anlände sara till Lovas hus. Jag själv fick stressa och göra mig klar för att sedan lämna lova och sara! De satt och myste i soffan när jag gick! :) Sen har jag varit på skolan nästan hela dagen! Lova och Sara gick ner på staden hämtade miggemedicin och träffade Lovaspappa! :) Sen hade de tre städat här på Lovas hus innan jag kom hem. Mkt uppskattat! Just nu sitter jag ensam här hemma, mannen tränar, barnvakten lämnade huset, och barnet sover! vad ska jag ta mig för nu.. Ev dags att börja med vissa inbjudnigar kanske. bör kanske ev ringa de tilltänkta värdparet också.. hmm. Vi får se de kanske blir tv bara också ;)
haha!
Imorgon blir det mys med charlie och simone! Trevligt!

Min underbara unge

Hittade en bild på Matildasblogg på min sötaste gullunge!
För någon vecka sedan hos farmor

Januari

Denna månad går så sjukt fort varje år. Det beror nog på att de dagar som hitills varit bara är "lediga" dagar och vardagen har inte riktigt infunnit sig ännu. I morgon ska jag till skolan, det är det som gör att min vardag börjar igen. Sen är det en hemma vecka innan nästa kurs drar igång på riktigt och vårterminen är igång. VI betar sakta men säkert av termin för termin! Till sommaren har vi klarat av 3 års studier, vart tog tiden egentligen vägen. Samtidigt har vi hunnit med så mkt. Tid är ett knepigt begrepp helt enkelt, väldigt diffust!
Lova an2se3r  att hon waOCKSÅ2A BÖAR SKRIVA BLOGG 1 med sin mamm§a s det blir inte så snyggt ;)
Nu ska vi ta och klä på oss och gå ner till stan lämna tillbaka en bok på bibblo och kolla på lite annat tjaffs.Sen blir det ev lunch med lovas farbror innan jag ska jobba kl 13. Idag blir nog en bra dag. Det är dag 10 på det nya året bara att njuta av §att §31§ d2aetq §faakt isK§1 ÄR Vi på backen om än bara någon cm. och de 6,5 minusgraderna påminner faktiskt om att §d1et q ÄR VINTER UTE. nU ÄR LOVA MKT ARG OCH VILL GÅ UT OCH SOVA!
Orkar inte ta bort lovas TEXT NI FÅR LÄSA DE NI KAN :)

Bilder från bloggen och livet 2011!


Nu är vi åter i Lovas hus!

Efter några dagar i Dalarna är vi nu hemma igen. Borta bra men hemma bäst! :)
Det har varit trevliga dagar med massa folk, Lova är lyckligast av alla att vara hemma. Lugnt och skönt tycker hon! :)

RSS 2.0