Danslördag?

Ha en underbar lördag :) Det ska vi försöka i alla fall! Dessa bilder kanske livar upp er dag om ni mot förmodan inte skulle lyckas ha det underbart ändå :)

20120721


Frukost

Så här såg det ut när vi hade frukostmys på balkongen. Lova åt mest philadelphia och inte så  mycket macka. Vi hade det bra och det var otroligt gott färskt bröd som hamnade i våra magar varje morgon. 

I Love you


trötthet

Det är inte helt ojobbigt att vara på Rhodos. Trött Lova och trött Pappa. En skön eftermiddagsvila.

Glädje


Föräldraråd

Just hemkommen från föräldrarådsmöte. Det var ett lagom ansträngande möte, lite kaffe fick man ju och kaka om man så ville. annars har dagen för mig inneburit ett försök till plugg, men det har varit segt och inte alls gått min väg. Tankarna har inte velat göra det jobb som de borde göra så nu har jag det jag gör här ikväll innan läggdags. För in ska ju uppgiften i morgon innan lunch och jag måste ju som sagt var ha något att skicka in också;) Kan ju vara bra menar jag. Jag har hunnit med en lunch här hemma med sara också innan hon skulle iväg på tenta. Lek i lekparken med Lova och matlagning. Plockat upp och vikt tvätt och rensat undan Lovas sommarkläder. Så när man ser tillbaka på dagen kan man ju se att det inte har gått till spillo i alla fall. 
 
Nu är det en timmes plugg framför mig sen blir det till att mysa ner sig i soffan med en kopp te.
 
Trevlig kväll!

Tjejresa till Umeå

Jag Matilda och Alva for upp till Umeå på kräftrskiva hos Erica och Tomas. En trevlig kväll men massor med skratt!

En vacker tjej på en vacker plats

Min älskade dotter!

Erika jag vet

det blev fler inlägg när jag var borta än nu när jag kommit hem.. ;P Dåligt av mig må man tycka. Men jag satt ju kvällen innan vi for och skrev la  upp inlägg så ni inte skulle ha tråkigt när jag var borta :) Sen väl hemma här har tiden varit knapp. Mkt plugg och Lovatid. Igår var det middag på klockis, vi fick grillad fläskfilé och gratäng :) en ny rätt vi aldrig tidigare fått där ;) 
 
Jag ska försöka lägga upp lite bilder antingen senare idag eller i kväll så kommer det väl komma fler inlägg nu måste jag duscha för sen ska jag på barnklädesloppis för första gången. Ska bli spännande och se hur det går. Lär ju finnas en del galna mammor där kan jag tänka ;)
 
Em kommer vi spendera med fotboll! 
 
Hörs senare hoppas jag! Kramkram
 

Hemma

Nu är vi hemma igen. Tillbaka till verklighet och vardag. Nu har vi en full höst med plugg framför oss och det är bara att bita i. Det blev en tidig uppstidning i natt då bussen "svensktid" hämtade oss kvart i 3 i natt. Lova lekte rövare på flygplatsen och sprang runt och alla avundades hennes energi. Väl på planet fick hon välling och sov sedan som en klubbad säl i två timmar. Hon vaknade lagom till att vi fick frukost. Resten av flygresan gick också bra fast det är ju lite jobbigt när man har så mkt spring i benen att sitta still! 
 
Vi har haft en superhärlig vecka med fint väder och massa sol och bad! :) just nu håller vi på med tvätten här hemma och har de sista maskinerna på torkning. Dags för en kaffepaus sen ska pappan plugga lite mer. Han har ju faktiskt vart iväg och gjort intervjuer nu efter lunchen. Lova tog en långsovning och har sovit i tre timmar vilket hon nog behövde efter nattensbravader. :) Nej nu ska jag röja undan det sista här hemma och se om vi kan vara redo för plugg i morgon för det är dags att dra igång med det nu.



Kärlek





Foto by Nina Ersson





Grattis Noel

För det är ingen vanlig dag för det är noels födelsedag Hurra Hurra Hurra :)
Grattis storkillen, synd att vi inte kunde komma på ditt kalas men vi kommer en annan dag och kalasar hos dig! 
 
Kramar fram Fam Svanström

En dag från sommaren.





Nu befinner vi oss på Rhodos hoppas jag! Jag tänkte däremot bjuda på några bilder från en dag i sommar. En kväll/em bestämde vi oss för att åka till Fläsian på lite picknick. Lova ansåg att det var badväder, vi andra höll inte riktigt med. Lova har i alla fall badat i Svenska havet i sommar! :)
 
Just nu i detta läge ligger vi nog vid poolen eller havet i Faliraki och njuter av semester ledighet och varandra! Hoppas ni har det bra här hemma! Puss och Kram!

Hampus . Lina . Frida


En bra dag firas med bra gäster. Två av dem var ju självklart mina små "stora" syskon! Mina små bebis syskon har växt på sig och blivit stor hur nu det gick till vet jag ju inte! <3
 

Borta

Nu sitter vi förhoppningsvis på planet påväg mot Grekland och Rhodos! Vad härligt för oss!
Vi kommer få det superbra. Som Lova skulle säga nu är vi "Båtta", ses om en vecka igen!

Dagen innan semester

Det är alltid lite stressigt innan man ska åka iväg. Jag har för mkt att göra och det resulterar i att jag istället gör för lite ;) Lova har i alla fall äntligen somnat. Hon brukar vägra somna när jag lägger henne vet inte vad jag gör för "fel" men det går i alla fall mkt bättre när pappan i huset lägger henne. Men som sagt hon sover och jag kan göra det jag ska ;) Men då blev jag som fast här vid datorn istället! Det behöver ju inte vara fy skam det heller :) Ev att jag lyckas hålla denna bloggen igång lite! 
 
Dagen har spenderats till stora delar med Susanna. Vi har tvättat och varit på stan och hemma hos henne. En hel del timmar surr har vi hunnit med :) Alltid trevligt! Sen när det var dags för Lova att återvända hem blev det en tur på ica sen lite renbäddning i sängar och plocka upp tvätt. Vi plockade även fram det vi skulle ha med oss så nu ska jag bara packa ner det i resväskorna och sen strukturera upp sånt som inte är kläderpackningen.  Det är lite jobbigt att packa. Men samtidigt är det lite mysigt också, för man har ju allt roligt framför sig! 
Till denna resa har Lova skaffat sig ett par egna glasögon, en lite mindre variant av de på bilden :)

Måndag

Ny vecka, nya möjligheter.
 
Idag är en tröttdag. Vardagen känns, det är ganska jobbigt med vardag efter en hel sommar med "mammaLovatid". Dagens uppdrag var att plugga, börja packa och handla. Jag hoppade över punkt 1 och gick vidare till nr 2 och där är jag nu när det strax är dags att hämta Lovan. Handlingen tar vi efter hämtning av Lova så jag lyckas nog uppfylla två punkter idag ändå. Jag ska träna också, eller en kvällsprommis med Cissi står på schemat. Jag som startade bra där med plugget och tjuvstartade innan skolan började är genast tillbaka i gamla vanor. Men visserligen varför bryta ett vinnande koncept. Allt löser sig! 
 
 
Nä nu ska jag kolla om jag hittar några kläder som passar mig och min semestlook i garderoben ;) Sista veckan för sommarkläderna detta år börjar närma sig! :) Om två dagar befinner vi oss på varmare breddgrader, känns fortfarande inte riktigt som att det är dags! Men oj så skönt det kommer bli. 
 
 
Lova kommer troligen stormtrivas då det lär bli mycket bada!

Lördag

Härligt med helg! Igår hade vi en mkt trevlig kväll tillsammans med goda vänner. Det bjöds på middag och tårta, Pontus har nu även han fyllt 23 och entrat äldre dar. Det var en trevlig kväll med tidig hemgång då Lova vaknade vid strax efter nio och inte hade lust att somna om och var nog lite för trött för att spela sällskapsspel. Vid tio tiden var vi hemma i hemmets lugna vrå och kvällen avslutades med att jag somnade i soffan,som vanligt. Märks att det är höst och tidiga mornar nu förtiden kvällarna blir som kortare och kortare ;) 
 
 
Nu har jag packat ihop mig för idag ska jag åka till nordligare breddgrader. ;) Umeå är målet och kvällen bjuder på kräftskiva/inflyttning/födelsedagsfest! Det blir jag, Matilda och Alva som tar en liten tripp norrut och vi kommer nog få ett trevligt dygn på resande fot! :) Ska kanske ta med kameran så det blir lite bilder:) 
 
Ha en härlig helg!
 
Kramkram

Torsdag

Natten funkade sådär. Lova vaknade vid 2 typ och hon har en förmåga att klättra på mig och ska typ ligga med sitt huvud på mitt alternativt klänga över mig. Tillslut fick jag nog och Henke tog över. Hon är ju inte gnällig men klängig.  Vi somnade om allihop ganska fort men på natten känns fem minuter länge så jag tror att känslan alltid är att man varit vaken längre än man verkligt har. Jag skulle upp med tuppen och öppna Optimus i dag så jag kände att jag behövde sova! Det var inga problem att vakna i morse trots lite paus i sovet under natten. Jag hade en trevlig dag på  "dagis" och lagom till jag kom hem kom även Lova henke och Farmor hem. Det blev lite fika och sen bus. Lova är väldigt trött på em och just nu är det faktiskt ganska mycket gnäll om inte Livet går som hon vill. Hon är väldigt bestämd och envis och det blir rätt många fejkgrin om dagarna. Vår lilla bus älskar att vara ute så jag och Lova gick ut och lekte en stund på em i två olika lekparker. Hon älskar att åka kana lova och att gå, gå ,gå det är ganska skönt att hon orkar gå kortare bitar så man inte behöver ta med vagnen eller bära henne för minsta lilla förflyttning. 
 
Annars har Lova för vana att inte somna trots extrem trötthet på kvällarna. Alternativet är att hon får vara vaken längre men hon är så trött att hon inte skulle orka det. Så det blir mkt snurr snurr snurr i sängen innan hon somnar.  Men hon gnäller inte utan har nog bara svårt att komma till ro och det är nog mkt tankar som snurrar i det där lilla huvudet just nu.. Alla nya intryck, kompisar och en helt ny vardag. 

Rhodos

I fredags tog vi och bokade vår första bröllopsresa som jag tidigare nämnt. Vi tackar alla som bidrog till att vi kan få resa tillsammans. Det som är så himla härligt är att vi har pengar kvar och det betyder att vi kan göra ytterligare en bröllopsresa längre fram, troligen till våren! :) Denna resa blir från sundsvall- rhodos. Eller ja vi ska åka från midlanda men det är så nära hemma som det går att komma, det känns himla skönt att slippa fara ner till stockholm för att fortsätta resandet ut i världen, speciellt när man har en liten busig skruttunge med sig. Men på något vis hör ju ändå Arlanda ihop med utlandsresor, nästa gång blir det kanske ett besök där igen. Det som är synd är ju att det tar ett tag att åka dit ;) 
 
Vi ser verkligen fram emot en vecka tillsammans för bad, sol, bus och familjehäng. Jag skulle kolla efter bilder på datorn från min och henkes tur till Rhodos men det var så längesen att de fanns inte kvar på denna dator. Jag tror dock att jag kan skramla fram några här i arkivet på bloggen. :)  Nu längtar vi efter semester, tänka sig att dessa resor bara ger mersmak var ju inte allt för längesedan vi var iväg. För ganska precis 4 månader sedan befann vi oss i turkiet och hade det riktigt härlig. Vilken lyx att vi redan nu kan få fara iväg till värmen igen. Tusen tack alla!
 





Black and white wedding




















Måndag

Jahapp ny vecka nya tag. Förkylningen sitter i. Det har blivit värre skulle jag nästan vilja påstå. Jag har fått hosta nu också. Men vad gör man inte. Just nu sitter jag nere på miun i stan, det är min innevecka denna vecka men jag ska inte på skolan förens på onsdag så jag tänkte att jag så stort skulle börja plugga redan idag. Men ja nu sitter jag ju här och skriver, ni vet hur det är. Jag är verkligen värdelös på att arbeta utan pressen, men det vore ju som skönt om jag kanske lyckades få ihop några ord på pappret innan jag går hem idag. Ska ju trots allt börja skolterminen med semester.  Fördelen med att skolan börjar är att jag brukar börja blogga mer jag har mer att skriva ( eller undvika att skriva) om och sitter framförallt mer framför datorn. 
 
Trots att klockan är tidigar förmiddagen har vi ändå hunnit med en del idag vi tvättade fyra maskiner i morse vilket vi var klar med kl 8. Lämnat vår älskade lilla skatt på dagis och hunnit ätit frukost och tagit oss hit ner på skolan, dock med bil idag då jag inte känner för långpromenad med denna förkylning i kroppen.
 
Ja det var väl tillräckligt mkt babbel för nu. Jag bör ju ta tag i den där uppgiften nu som jag skrivit några rader på. Har faktiskt mailat en lärare också för att få lite ordning på schemat men lär ju knappast få något svar, för ni vet på universitetet läser inte lärarna mail på dagarna. har man tur svarar de inom en vecka, har jag sagt att jag läser på distans ;) Aja nog om detta. Nu blir det kisspaus sen är det hårdplugg!
 
Ha en härlig måndag. Solen skiner ju och det är en riktigt härlig höstdag!

lördag


Det regnar, yr, vräker, blåser ,regnar nästan upp o ner. Men trots vädret är det ändå lördag. Vi befinner oss i skärsätt, jag lova o Annika! Lovas pappa är på fotboll, och farfarn lämnar en släpvagn. Vi har faktiskt vart ute i regnet en sväng lova gick på promenad med farfar. Regnet gjorde henne inget! Igår bokade vi vår första bröllopsresa. En vecka till Rhodos med start den 12 september. Som vi längtar. Speciellt en regnig dag som idag! Fortsatt trevlig lördag allesammans. Dagen blir inte bättre än ni gör den!

RSS 2.0