Nu är vi nästan packade och klara

Vi har det mesta klart här hemma nu. Vi klarar nog viktgränsen också ;) haha! Det är mkt att tänka på när man ska iväg för det är ju ganska skönt att ha med sig allt så slipper semesterkassan gå till onödiga inköp bara för att man glömt något :) Nu ska jag sätta mig och se på bb med min karl och sedan blir det sängen så vi orkar upp i morgon och fixa det sista. Exempelvis städa lägenheten ;) är ju jävligt skönt att komma hem till en städad lägenhet!
Visseligen ska vi inte till Thailand denna gång, men det ska bli så sjukt skönt att åka iväg! En härlig vecka med några av det bästa har vi att se fram emot! Ha det så bra medan vi är borta och njut av den svenska våren. Vädret skulle i alla fall i sundsvall vara på topp nu under veckan! Med lite tur kommer vi hem till riktigt vårväder sen med gröna gräsmattor och löv på träden! :) Massor med kramar! <3

Livet rullar på

tiden till att hinna lägga upp bilder och blogga har absolut inte funnits denna vecka. Plugg och förberedelser inför resa är vad som stått på schemat. Men det har ändå varit rätt mysigt här hemma hos oss. Lova växer så det knakar och det är helt galet att hon fyller 1 år om en vecka! Året har gått otroligt snabbt men samtidigt inte. Om jag tänker tillbaka på allt vi hunnit med under detta år så är det ju en hel del och förra sommaren känns väldigt avlägsen och "längesen". Hon blir mer om mer modig vår lilla tös vad gäller att röra sig på två ben. Visserligen är hon fortfarande för feg för att gå själv om man inte tvingar henne ;) Hon kan gå det har vi sett. Hon gick säkert 10 steg mellan mig och henke här i veckan, finns vittnen ;) Idag har hon varit på farmors jobb hela dagen nästan då mamma och pappa hade tenta och seminarium. Dock gick min tenta fort så jag var snabbt upp på dagis och lekte med Lovan och barnen. Sen fick Lova sova på dagis och jag och henke åt lunch på stan och uträttade en del ärenden.
För ett år sedan ungefär

Sjukling

Vi ha en förkyld lite tös här hemma. Hoppas hon hinner friskna till sig lite innan lördag! Men det lär hon ju göra. Tjejen som brukar sova minst 2 timmar om dagen har skrapat ihop max 30 min idag. Så nu testar vi en biltur. Mamman och Pappan skulle nämligen behöva lite pluggtid! :)Men vi har i alla fall hunnit med att handla mat till Lova inför resan plus blöjor. Och vi har tvättat idag! Så vi är helt klart en bit närmare Turkiet, med eller utan snorunge! :) Vi hoppas självklart att vi får åka utan snorungen och med GladLovan istället :)
gungeligung!

Igår på drakborgen

Som ni ser finns det mkt bus i denna lilla tjej. Vi hade en trevlig dag på drakborgen med barn coch mammor igår.

Tänder

För någon vecka sedan kunde jag tycka mig se tand nr 7 på Lova fyra nere och tand tre kom där uppe. I morse så berättar Lovas pappa att han nog visst sett tand 8 också. Så det kan ju vara en bidragande orsak till hennes humör igår. Så nu har hon fyra tänder uppe och fyra ner!
Just nu är vi ute i skärätt här ska det eldas och vi ska vara ute. Synd att solen lyser med sin frånvaro.
Så här manlig kan man bli när man får vara ute i skärsätt ;)

Fredag

En dålig dag för Lova. Man blir som förvånad helt seriöst var detta nog hennes sämsta dag i sitt liv skulle jag nog säga. Hon vaknade på gnällhumör redan från start och har varit häng och kläng och gnäll hela dagen nästan. Dock har även en gnällLova ljusa stunder. Jag var iväg från halv nio till halv två tiden men när jag kom hem gick jag och Lova ut till lekparken och då visade hon upp sitt vanliga jag. En glad och go tjej! Väl inne igen återkom den trötta gnälliga och klängiga tjejen. Men jag tror det kan bero på sprutorna hon tog det är snart två veckor sedan och "sjukdom" kunde komma efter två veckor. Så Lovas humör och hängighet skulle kunna kopplas ihop med sprutorna och vara en reaktion på dessa. 
Hon gungade på idag med fast inte i denna gunga men bilderna från idag finns fortfarande bara i min mobil!

Läget just nu.

Påsken var trevlig trots det tråkiga vädret. Däremot var det lite mindre trevligt att komma hem. Natten till tisdag drabbades vi av magsjuka här hemma det må vara det vidrigaste jag vart med om ska jag säga er. Utan några vidare detaljer. Igår låg både jag och mannen helt utslagna så vi fick ringa in barnvakt. Tack och lov bor familjen nära och kunde ställa upp varken jag eller henke var kapabel till att ta hand om någon annan än en själv igår. Lillhjärtat fick sova kvar hos Mormor över natten och i morse fick vi hem vår lilla skatt igen. Att man kan sakna någon så mkt. Idag har vi mått lite bättre men sjukdomen sätter sina spår och tröttheten i kropp och knopp gör gårdagen påmind. I morgon ser vi fram emot nya friska tag. Hoppas jag! Bio för mig på kvällen med Sara det piggar helt klart upp en trist vardag! Nu har ni fått en himla massa uppdateringar från mig ikväll! Undra just när jag ska orka uppdatera nästa gång ;)
hej så länge! Kramar

Påskafton

Årets påsk har inte bjudit på vackert väder men på påskafton tog vi oss ut på en liten skidtur till Lillåstugan.
Lova var mkt snygg i sina lånade brillor (tack Elliot för lånet) vilka var bra trots att solen inte var särskillt närvarande snön skapar ändå ett väldigt starkt ljus.
Tja Tja säger denna cooling! Lite lagomt less efter att ha fått sova på tok för lite.

Ett dygn på Frösön

På skärtorsdagen tog vi vårt pick och pack och for mot Östersund för ett besök på Frösön.
Vi han med att träffa min g-mormor och massa bus med Lovas moster och morbror (nr 2, Nora och Aron). Även Morfar och Jenny blev det bus med. God mat slank ner i magarna också. På Fredagen kom min farmor och hennes syster förbi och pappa bjöd på mkt god lunch och jenny på god efterrätt. Lova fick två påskägg på frösön. Ett från morfar m familj, där var det en klänning ett par byxor en spade och en "sandkakform" och en super fin teckning från morbror. I ägg nr två från g.farmor fanns det russin och kex! Även det en favorit. Plocka russin ur ägget var kul. På em tog vi bilen och åkte vidare till Järpen för fortsatt påskfirande.

Kan hända att det slank ner ett paket till, till Lova. Vilket också gillades!

Klossarna och huset var också roligt att leka med... Mycket stök för mor och far i alla fall!

Lova med sin gåvagn

Det var en lyckad present. Perfekt användning för mammans skolbok också!

Lova har fått en 1-års present!

EKORRE Lära-gå-vagn IKEA Att gå själv tränar bl. a.  motoriken och balansen.
Bild lånad från ikea.se

Lova fyller 1 år om en månad, när hon fyller år kommer vi befinna oss på varmare breddgrader, helt underbart! :)
Hon är i full fart att lära sig att gå denna unga dam så vi tyckte det passade sig bra att hon skulle få en lära-gå-vagn!
När jag ändå skriver om presenter kan jag ju lägga ut en liten önskelista från den unga damen! :)
Lova önskar sig när hon fyller 1 år!
Leksaker
Pussel
Böcker
Disney klassiker (inte nr 30-33 de fick hon i julklapp)
Kläder i strl 86--> (Hon har strl 80 på kläderna nu och kan nog ha det i sommar också men hon har även plagg idag i 86 som inte är super stora)
Bidrag till "dagiskläder från Me and I"

Längd och vikt!

Eftersom Lovan fick massa sprutor idag, en i vardera ben och en i vänster arm, passade vi på att ta en 11 månaders väg och mätning också. Hon blir ju faktiskt 11 månader på onsdag! :) Pappan gillade att blåsa blåsbubblor som han fick göra för att underhålla medan sprutorna togs, så om någon funderar på födelsedagspressent till Henke, BLÅSBUBBLOR var verkligen en hitt;)
Hon hade vuxit på sig lite och allt såg bra ut. Inte för att vi varit oroliga men det är ju alltid trevligt att få det svart på vitt att man varit Oorolig med all rätt. :)
Längd: 75 cm
Vikt: 9620g



En dag i februari

Hittade lite bilder som jag inte lagt in i datorn tidigare! Det är från när Lova och jag var på drakborgen för första gången. Hoppborgen och bobbycar var två höjdare!
Hoppelihopp vad skojj detta var! :)

Kör bil och skickar sms... (hmm får man göra det?)

Men vadå polisen, jag kan ju köra utan händer varför skulle jag inte kunna köra då jag skickar sms?!

En kväll i Lovas liv

Livet går inte alltid som man vill när man snart är 11 månader. Humöret är det inget fel på hos denna lilla dam, men som tur är vänder det ofta fort om det varit lite sura miner. Lova har under den senaste veckan, då henke varit i skolan, blivit otroligt mammig. Och om mamma och pappa kramas är hon först och skriker från golvet och berättar nog gott att hon finns. Uppmärksamheten ska ju självklart vara på henne hela tiden. :)
Nu är jag ledsen mamma.


Okej, nu är jag glad igen, vem orkar vara ledsen länge lixom!


Men hallå?! här är jag sluta kramas...

Måndag

Hej hå vad veckorna går!
Måndag idag då, vilket innebär pluggdag. Jag har gjort en uppgift och skickat in nu medan Lovan sov.
På morgonen har vi tvättat 7 maskiner tvätt, och plockat undan det sen också. Inte illa pinkat må jag tycka!
Vi har även plockat undan lite vinterskor och hämtat upp lite sommarskor :) Man måste ju kolla in utbudet! Haha!
Vi har också vart upp på BVC Lovan fick sig 3 sprutor men var superduper duktig och fick mkt beröm. Vilken även vi föräldrar fick :D men vad hade ni trott såklart vi får beröm ;)
Nu är det dags för lite mellis här hemma. Sen får vi se vad vi mer hinner med denna dag. Pappan har träning vid sju så fram till dess bör vi ju kunna hitta på något skoj!
Nu är det dags att göra lite mer nytta!
Till helgen blir det dags att ta fram brillorna då ska vi ju "påsksola" i fjällen!

Lova hälsar på Gmomma och Gmoffa


RSS 2.0