Sista januari

Oj oj, årets första månad är nu strax slut. Och peppar peppar Lova har varit frisk och på dagis enda sen jullovet. Men jag såg ju på nyhetsmorgon i morse att försäkringskassan varnade för vabbrari ;) Hoppas vi slipper sjukdom! Jag tänkte ju försöka plugga en del i februari faktiskt. Det är mitt mål med nästa månad. Plugga Lina gör det du ska i tid... Känns ju redan kört men vi kan ju bara hoppas.
 
Annars fortsätter det väl att ramla in motgångar även detta år, men vi hoppas att det inte är någon fara och att det som sagt var bara kan bli bättre :)
 
Jag har köpt lite flyttkartonger också, så det kan plockas och rensas undan eftersom här hemma. För visst finns det saker att se fram emot i vår om än det lär bli rätt jobbigt och massor med städ och släng lite här och där för att ro hem allt i hamn. :) Men innan Maj så har vi ju lyckas :)
 
Nej den här dagen har gått i lathetens tecken undra just om jag lyckas med lite mer tempo i morgon. Jag hejar på mig själv och hoppas jag lyckas med det! Så den riktiga helgkänslan kan få infinna sig sedan!
 
Trevlig kväll!
Gårdagens drinkar på Invito!

Sara 24 år

Hipp hipp hurra idag fyller Sara 24 år :) Tänka sig vilken gammal brud! Tur man har några månader kvar innan man är där ;) Super mycket Grattis, hoppas din dag blir perfekt! Men du får ju träffa mig så hur skulle det kunna bli något annat<3
 
Några härliga gobitar ;)
 
 

Instagram Januari 2013

Några härliga dagar har vi hunnit med i Januari, utelek, drömmar, mys, MAAT, blablaa, bus och tidiga mornar. Livet helt enkelt!

Tisdag

Hejsan hoppsan!
 
Jag har dragit igång ett projekt som jag tror går över förväntat. Jag hoppas att det ska uppskattas när det är färdigt =) Idag har jag tagit det rätt lugnt. Inte ansträngt mig i onödan, plockat i och ur diskmaskinen och sett oth. Eftermiddagen spenderades lite med mamma på stan för shopping sen hem för middag innna jag for iväg och simmade med Cissi. Nu sitter jag  här i soffan med min man och vi bara slappar och har det bra. Dricker te och ser hollywood fruar :) 
 
I morgon ska jag njuta av mitt liv som 50% studerande och 50 % hemmafru "skönsmonsfruar", måste ju vara det nya ;) I morgon är det hemmafrun som tar all plats. Jag ska äntligen klippa mig och färga håret. Em bjuder på kalas hos Sara sen en kväll på stan för drinkar och tjejsnack! En perfekt dag verkar det bli:) Som jag längtar!
 
I morgon firar jag också 1 år utan att amma :) Tänk att det är ett år sedan jag slutade, på vissa sätt känns det som det är mer, och andra känns det som de var alldeles nyss som jag ammade. Det här med tid är lite knepigt alltså.
 
 

Onsdag

Dagen mitt i veckan. Idag sitter jag och pluggar. Eller ja jag försöker ju alla fall har inte suttit så länge men känner som ingen motivation. Sitter och ändrar lite i en uppgift som jag vet att jag klarat men det känns slött att inte göra några ändringar när man har chansen att få lite högre betyg. Men ja vi får se hur mkt jag orkar ändra helt enkelt motiviationen till det är som inte på topp. Jag är ju som egentligen redan klar...
 
I morgon börjar verkligheten på riktigt igen i alla fall. Jag ska på skolan och det är kursstart. Känns väl sådär jag är redan förbannad och arg för att pulvrena inte kan lägga ett bra schema och tänka till med sina små där uppe. Men men jag får väl fråga hur de har tänkt och kan de ge mig ett vettigt svar så ska jag fundera på att hålla med dem om att det är en bra lösning. Men förmodligen har det inget bra svar och ja jag har all rätt att vara irriterad på deras okompetens. 
 
För övrigt skiner solen ute och det är riktigt härligt vinterväder precis som det ska vara. =) sol varje dag och en del minusgrader!

Helg

Ja så nu har det varit helg också. Vi har hunnit med både mindre trevliga saker och trevliga saker. 
 
I fredags var det begravning, en väldigt fin sådan och vi fick säga hejdå till Tagé. Efter begravningen fikade vi alla tillsammans, för att på kvällen ha Tacos och spelkväll ute i gästa. Det är inte så ofta som alla hinner ses så det gäller att passa på och ta vara på tiden :)
 
Lördagen spenderades i Härnösand där vi tittade på lillebror som spelade hockey. En helt okej match gjord av honom, tyvärr förlorade laget. Väl hemma igen gjorde vi god mat och tog oss ett glas rött till maten, det var väl dödsstöten för mig och jag somnade väl  i soffan halv nio :) Vid nio vaknade jag och vi tog lite kvällsfika så jag orkade vara vaken en stund till. :) Blev en lugn och skön lördagskväll.
 
Idag söndag har vi städat på dagis, plockat undan lite här hemma. Haft besök av Linda och Jacke, Lova har blivit klippt, så nu är hon locklös i nacken. Men det växer nog snabbt ut igen! :) Efter besöket kom Lovisa på middag och  hon fick ju själv hjälpa till med maten såklart. För henke var ju fast vid Fotbollen på tvn. Lova har ritat en massa teckningar här hemma också. Sen nu här innan har jag just suttit och gjort ordning en mapp inför Lovas fotobok år 2 så nu är det bara månaderna fram till hon fyller 2 år kvar att fylla sen kan jag börja mixtra ihop en bok igen. 
 
Ja nu väntar det läggning av dotra, dock gör ju pappan det, sen blir det Bones på tvn och soffhäng resten av kvällen.
Bilder från Instagram i helgen!
 

Tisdag

Igår blev det lite ändrade planer. Tvätt byttes ut mot Susanna dejt. Ett bra byte tycker jag nog. Tyvärr blir ju tvätten en annan dag istället och problemet finns kvar. Eller ja problem och problem görat finns kvar. Vi hade i alla fall en trevlig stund med mat surr och promenad. Under em när Lova och Henke också kom hem så bar vi ner alla lådor till förrådet och ställde ordning där. 
 
Så nu är det lite mindre saker här uppe i lägenheten. bara en tv och en byrå som behöver köras på skroten men det får bli en annan dag :)
Igår morse stod Lova länge och väl och valde kläder innan dagis, Det ska börjas i tid.
 
 

Dagens projekt

Ja jag tog tag i det där med barnkläder. Hur mkt kan det finnas tänker jag och sätter igång. Målet är att få ordning och sortera in i storlekar 50/56 62/68 74/80 86... 
 
Att konstatera är ju att hon har haft sjukt mkt kläder den där damen, då vi ändå har slängt de som är "dåligt" tidigare och det finns massor kvar. Jag fick en blev alldeles paff när jag plockade med 62/68 kläderna de tog aldrig slut fanns inget stopp. Tur det gick att pressa på locket på lådorna. Nu känner jag att jag gjort något nyttigt och det ska bara bäras ner till förrådet. Får se om jag orkar annars får nog henke göra det ;) Bra fördelning tycker jag!
Jag tänker så här om jag börjar rensa och städa och strukturera här hemma så borde det ju underlätta när det är/blir dags att flytta =)

Tänk att det är två veckor sedan...

vi firade ut de föregångna året och firade in de nya 2013. Vi var tillsammans med goda vänner och lagade en god trerättersmiddag med tillhörande dryck. Tolvslaget firade vi "jag henke och Lova" inne i sovrummet då Lova vaknade till strax innan tolv. Men vad gjorde de vi fick ju vara tillsammans och pussa in det nya året ändå.Bilderna nedan får tala för sig själva. Tyvärr blev det inte så många dåliga är dem men herregud vad gör det.
 

Måndag

Ja då var den här igen då! Den där måndagen, första dagen på veckan!
 
Jag har en väldigt oplanerad vecka framför mig. Jag ska försöka rensa städa och sortera i lägenheten tror jag. Det känns som att det är dags och det tar ju sin lilla tid. Behöver införskaffa mig lite mer lådor och så så jag kan få ordning på kaoset sen också. Får se om jag lyckas ta mig ut på en promenad efter lunchen idag och njuta av det fina men ganska kalla vädret eller om det blir städa städa hela dagen innan hämtning på dagis. 
 
Lämningen gick bra även idag, Lova ville ha maat, så vinkar av mamma och sen direkt till gröten skulle jag tro. Denna lilla mattokiga unge. 
 
För övrigt känner jag mig väldigt hoppfull idag. Det känns som att den här våren kan komma att bli bra och att det finns trevliga saker att se fram emot. Igår fick vi ett glatt besked, gällande några i släkten, tänk att man kan bli så glad för andra personer ändå. :) Att jag inte bara kan glädjas när det handlar om mig utan att det faktiskt går att glädjas åt andra och känna deras lycka trots att människan i regel är sjukt egoistisk. Aja trevligheterna som vi har framför oss är många även om jag inte sett det så tidigare så börjar det nog ljusna upp i mörkret och jag börjar känna mig som en människa igen! :)
 
Nu blev det bara massa babbel om ingenting och allt möjligt! 
Solen skiner och himlen är blå dags att fortsätta med dagens göra :)
Att kunna ligga i sängen medan Lova kokar morgonkaffe är lyx ;)

Fredag

Nu har denna "arbets" vecka gått och vi har helgen framför oss. Om vädret tillåter, som de ser ut att göra, funderar vi på att ta en tur på längdskidorna faktiskt. Så ut till Njurunda lär vi bege oss. 
 
Idag har jag jobbat på dagis mellan 9-17 en härlig dag och det är alltid kul att få jobba lite =) Var ute både på förmiddag och eftermiddag, kunde känna tydlig temperatur skillnad då vi nu verkar gå mot några fler minus. Var väl några få typ 3 minus i morse men när jag var ute på em var det 12 minus. Det kändes i kinderna men till en början var ju solen uppe eller ja egentligen var de påväg ner. Men det var friskt och härligt ute och oj så barnen åkte madrass.
 
Väl hemma hade min käre man förberett middag som var mycket god. Efterrätten blandade vi ihop medan vi väntade på att maten skulle bli klar så snart ska vi ta fram blåbärsglassen ur frysen och se en film. Fredagsmys! Men först ska manen (gubbvarning) se på, På spåret, så då tänkte jag passa på att kolla runt lite på datorn.
 
Lova sover i alla fall sött i sin säng och jag tror hon känner av den där fredagströttheten efter en hel vecka på dagis med massa bus. Men trivs det gör hon absolut. Hon är en dagistjej den där Lova!
 

Julen 2012

Julafton firade vi på klockis med våra familjer. Tv, mat, spel, paket, trevligt sällskap, tomten. Ja det var en bra dag helt enkelt. Några bilder blev knäppta och dem får nog tala för sig själva.

Onsdag!

Den här dagen har för mig varit väldigt segstartad. Jag känner inte någon motivation till att komma igång med något alls och största delen av tiden har spenderats framför tvn i soffan. Fy skäms på mig finns ju alltid massa saker man kan ta tag i även om inte plugglusten infinner sig. SKulle dessutom behöva läsa igenom den uppsats jag ska opponera på imorgon em också. Men tror det få bli efter lunch ändå för just nu finns inte den energin.
 
Det är konstigt det där med energi. Vissa dagar bara finns det där, och andra dagar ligger den och gror och vill komma fram bara man tillåter sig att plocka fram den, som idag, medan de vissa andra dagar inte finns en tillstymmelse till energi.
Dagar som idag kan man faktiskt välja själv och det är väl det som är halva grejen, bollen ligger hos mig och jag måste bestämma mig för vart jag ska kasta den. Men tror jag har "slöat" klart för idag och väljer att kasta bollen frammåt i eftermiddag och försöka få så mycket som möjligt gjort. Jag ska ta mig en dusch, laga lunch, förbereda tvätten, tvätta och skriva ut uppsatsen och läsa den. Sen kommer min älskling hem eller ja båda mina älsklingar och då ska jag iväg på en em dejt med en gammal vän. Ska hinna med en tur på skolan för att hämta böcker och en sväng på bibblo för att hämta och lämna böcker. Så i slutändan så har nog denna dag också vart meningsfull och jag har gjort mer än tillräckligt och behöver nog inte ha dåligt samvete över att jag låtit dagen gå till spillo. 
 
Det är roligt att lämna Lova på dagis på mornarna nu, speciellt när man inte har bråttom. Lova visar mig runt och vill direkt leka och visa mamma alla saker. Idag sprang hon in och åkte lite bil innan hon vinkade i fönstret till mig när jag gick. 
 
En superglad dagis tjej, visar upp dagis för mamma.
 

Tisdag

God kväll!
Idag har jag haft en pluggfri dag kan man säga. Jag har iofs öppnat mailen och kollat på uppsatsen jag ska opponera på men sedan lämnat det där. Man vill ju inte överplugga två dagar i rad. Så istället har jag mest hängt med surpuppan Lovisa som haft en tung dag med många motgångar, exempelvis var hon tvungen att duscha, gå ner till stan, äta lunch, glömde snuset.... saknades väl bara att femman hade ramlat i backen. Haha ;) Men vissa glimtar av hennes glada sida har dagen också bjudit på. 
 
Nere på stan shoppade Sara en femma och är nu med i nördgänget som alla andra. Sen blev det lunch och bussfärd hem. Lovisa blev kvar på middag hos oss och nu på kvällskvisten tog vi oss en tur på Birsta city. Jag var lite shoppingsugen så det blev en kjol och en tunika till Lova med hem. Den där ungen hon får ju allt hon inte ens vet hon vill ha;) haha! Men hon måste ju ha lite fredags "klänningar" och "Kjolar" så hon klara dagis våren med bravur. 
 
För övrigt har dagis gått över förväntan nu efter julledigheten. Det är en glad unge vi lämnar på mornarna och en glad unge vi hämtar på eftermiddagen. Kan det bli bättre.
 
Idag när de var ute hade Lova "försvunnit" iväg från de andra kompisarna och stått länge och väl inne i kiosken som de har ute och lekt på för sig själv. Efter en stund hade de andra barnen "hittat" rätt på Lova igen och blev överlyckliga av att hon också var ute. Då hade alla barn (på lovas avdelning) börjat leka i kiosken
 
Bara under julen här tycker jag det hänt så otroligt mycket med vår lilla stortjej. Både med tal och framförallt med lek. Hon kan pyssla på och dona längre stunder med olika "lekar" och har blivit superduktig på att klä på sig. Ofta kommer hon med mössa och halsduk och en väska. Det händer mycket och det gäller att hänga med i svängarna och inse att vi längre inte har en liten bebis utan ett barn, och inte vilket barn som helst utan Världens bästa Lova.
 

2012

2012 var ett bra år, det var det verkligen. Det finns så många fina minnen från det gångna året att de är svårt att se tillbaka och tänka att vi hann med så mycket på bara ett år. 
Men som alla andra år fanns det även mycket skit och trista saker också, men hur än det är går livet på något sätt alltid vidare och man får passa på att ta tillvara på allt det bra för att orka med dem där dalarna då det är dåligt.
 
Vi ska minnas 2012 som ett bra år, ett år fyllt av glädje och kärlek. 2012 det året som två blev ett, det året jag blev Fru och Henrik blev min Man. Året då vi firade vår dotters 1 årsdag i Turkiet och hade en härlig "smekmånad" vecka på Rhodos tillsammans med Lova. En mysig familjesemester till Göteborg hann vi också med, och en massa massa mer. Tillsammans klarar vi allt <3
 

Två kompisar på Alnöbadet en fredag i Januari

Haha jag kan peta på dig...
Du kan inte nå mig... Haha
Badabadabada! 
Fotomin!
 

 

Måndag v.2 2013

Skola:
 
Nu har jag just skickat iväg min B-uppsats till läraren. Tyvärr känns det väl sådär, men med tanke på den tid och energi jag lagt ner så håller jag tummar och tår att det räcker för att bli godkänd. Jag har ju alla fall 23 sidor skrivna och inskickade, vad nu det innebär är ju en helt annan sak. :) Jag kan i alla fall lämna den för en liten stund. På Torsdag ska jag upp på opponering och sen lär det väl ska ändras lite hit och dit innan den ska skickas in för bedömmning. Men sen är Höst terminen 2012 klar och det är dags att ta tag i Vårterminen 2013. Den bjuder på samhällskunskap C, vad nu det innebär får tiden utvisa. Lite politik tror jag visst det var och en c.uppsats ska hinnas med i alla fall. 
 
Jag känner mig i varje fall duktig som har fått ihop en uppsats och är klar i god tid innan den ska in, dvs hela 4,5 timme innan deadline ;) Har ju trots allt jobbat med uppsatsen tre "dagar" förra veckan och idag då, med lite paus för mat, prommenad, mat och lite prat och kaffe, och te och vårabästaår paus. Suck verkar som jag haft många pauser idag ;) en helt vanlig dag i mitt liv, ja förutom att jag faktiskt har pluggat också då ;)
 
det var en liten uppdatering om skolan och dagen det!
 
 

December 2012


November 2012


Oktober 2012


September 2012


Augusti 2012


RSS 2.0